Θέσεις εργασίας σε 42 διορθωτές τυπογραφικών δοκιμίων και γλωσσικών επιμελητών στο Λουξεμβούργο «ανοίγει» το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσω διαγωνισμού βάσει τίτλων σπουδών και δοκιμασιών.

Ο διαγωνισμός αφορά περισσότερες από μια γλώσσες και συγκεκριμένα τις εξής: δανική, κροατική, μαλτέζικη, ολλανδική, σλοβενική και σουηδική και οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μόνο για μία γλώσσα.

Οι διορθωτές τυπογραφικών δοκιμίων και γλωσσικοί επιμελητές θα εργάζονται υπό επίβλεψη σε μηχανογραφημένο περιβάλλον και θα είναι υπεύθυνοι για τη διόρθωση τυπογραφικών δοκιμίων / γλωσσική επιμέλεια στην επιλεγείσα γλώσσα του διαγωνισμού.

Η εξεταστική επιτροπή για την επιλογή των υποψηφίων θα λάβει υπόψη τα εξής κριτήρια: πανεπιστημιακό δίπλωμα / πτυχίο στη γλώσσα που έχει επιλεγεί για τον διαγωνισμό, σχετικό με τους τομείς των εκδόσεων ή της μελέτης της επιλεγείσας γλώσσας (π.χ. γλωσσολογία, φιλολογία, διδασκαλία της επιλεγείσας γλώσσας ως ξένης γλώσσας).

Επαγγελματική πείρα στον έλεγχο της γλωσσικής ποιότητας προς δημοσίευση εγγράφων, ως προς τη διόρθωση των κειμένων, στον τομέα της μετάφρασης, στη διδασκαλία της γλώσσας αλλά και στη χρήση εργαλείων πληροφορικής που αφορούν τον τομέα των εκδόσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απολαύουν των πολιτικών τους δικαιωμάτων ως υπήκοοι κράτους – μέλους της ΕΕ και οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν τακτοποιήσει τις στρατολογικές τους υποχρεώσεις.

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζουν τουλάχιστον δύο επίσημες γλώσσες της ΕΕ, τη μία σε επίπεδο C2 (άριστη γνώση) και την άλλη τουλάχιστον σε επίπεδο Β2 (ικανοποιητική γνώση).

Η πρώτη γλώσσα πρέπει να είναι μια από τις ακόλουθες γλώσσες του διαγωνισμού: δανική, κροατική, μαλτέζικη, ολλανδική, σλοβενική ή σουηδική, ενώ η δεύτερη πρέπει να είναι η αγγλική ή η γαλλική.

Επίσης, απαιτούνται σπουδές μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πιστοποιούμενες με δίπλωμα / πτυχίο, ακολουθούμενες από τουλάχιστον τριετή επαγγελματική πείρα σε τομέα που να έχει άμεση σχέση με τη φύση των καθηκόντων. Το δίπλωμα και η επαγγελματική πείρα θα πρέπει να έχουν αποκτηθεί στη γλώσσα που έχει επιλεγεί για τον διαγωνισμό (αν το δίπλωμα μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν αποκτήθηκε στη γλώσσα που έχει επιλεγεί για τον διαγωνισμό, ο τίτλος σπουδών που παρέχει πρόσβαση στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση πρέπει να έχει αποκτηθεί σε αυτή τη γλώσσα).

Οσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά στον ισότοπο της EPSO https://jobs.eu-careers.eul έως και τις 7 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι ώρα Κεντρικής Ευρώπης.