Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε στο Στάμφορντ Μπριτζ την Τσέλσι 1-0 στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ και εξακολουθεί να ισοβαθμεί στην κορυφή με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία νίκησε 4-0 την Κρίσταλ Πάλας.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν κυρίαρχη σχεδόν σε ολόκληρο το παιχνίδι, καθώς η Τσέλσι παρατάχθηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς, έδινε χώρο στη Σίτι και παράλληλα δυσκολευόταν να βγει στην κόντρα. Η κατάσταση έγινε χειρότερη για την ομάδα του Αντόνιο Κόντε στο 34′ όταν αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού ο Μοράτα και ουσιαστικά οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν χωρίς σέντερ φορ.

Η Σίτι λοιπόν ήταν αυτή που απειλούσε και δύο φορές χρειάστηκε να επέμβει ο Κουρτουά (σουτ Σίλβα και κεφαλιά Φερναντίνιο). Στο 61′ ήταν ουσιαστικά η καλύτερη στιγμή για την Τσέλσι, όταν ο Εντερσον εξουδετέρωσε σουτ του Αζάρ.

Εξι λεπτά αργότερα, μετά από συνεργασία Ντε Μπρόινε και Ζέσους, ο Βέλγος μεσοεπιθετικός της Σίτι νίκησε τον Κουρτουά σημειώνοντας το 1-0.

Ο Κόντε προσπάθησε να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι χρησιμοποιώντας Πέδρο και Μπατσουαγί, αντί Αζάρ και Μπακαγιόκο, όμως, η Τσέλσι δεν κατάφερε να απειλήσει έως το τέλος.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε στο Ολντ Τράφορντ την Κρίσταλ Πάλας με 4-0. Ο Μάτα άνοιξε το σκορ στο 3ο λεπτό,ενώ ακολούθησαν δύο γκολ του Φελαϊνί (35′ και 49′) για να φτάσει το σκορ στο 3-0. Ο Λουκάκου στο 86′ διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Για την Κρίσταλ Πάλας θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία που έχει μόνο ήττες στα πρώτα επτά ματς του πρωταθλήματος και μάλιστα χωρίς να σημειώσει γκολ!

Η Τότεναμ «καθάρισε» σχεδόν από το πρώτο 20λεπτο το εκτός έδρας παιχνίδι με την Χάντερσφιλντ. Στο 9′ το 1-0 από τον Κέιν, στο 16′ ο Ντέηβις πέτυχε το 2-0, ενώ και πάλι ο Κέιν στο 23′ σκόραρε για το 3-0. Ο Σισοκό στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Αλλα αποτελέσματα:

Μπόρνμουθ-Λέστερ 0-0

Στόουκ Σίτι-Σαουθάμπτον 2-1

(40′ Ντιούφ, 85′ Κράουτς – 75′ Γιοσίντα)

Γουέστ Μπρομ-Γουότφορντ 2-2

(18′ Ροντόν, 21′ Έβανς – 37′ Ντουκουρέ, 90+5′ Ρικαρλίσον)

Γουέστ Χαμ-Σουόνσι 1-0

(90′ Σακχό)