Εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε μετά το μεσημέρι της Παρασκευής στην εθνική οδό Κορίνθου- Τρίπολης, στο ύψος του 113ου χιλιομέτρου, κοντά στον κόμβο Νεμέας.

Η βόμβα εντοπίστηκε μέσα σε χόρτα, πίσω από τις μεταλλικές μπάρες, από υπάλληλο της εταιρείας που έχει την ευθύνη συντήρησης της εθνικής οδού και ο οποίος έκοβε χόρτα στην άκρη του δρόμου.

Κλήθηκε αμέσως η αστυνομία, και σε λίγη ώρα έφτασε στο σημείο κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών από την Τρίπολη, το οποίο πραγματοποίησε ελεγχόμενη έκρηξη για να εξουδετερώσει τον μηχανισμό.

Οπως διαπιστώθηκε, αποτελείτο από κινητό τηλέφωνο συνδεδεμένο με κυλινδρικό αντικείμενο που περιείχε την εκρηκτική ύλη. Ολα τα στοιχεία μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου εξετάζονται.

ΕΛ.ΑΣ.: Δεν σχετίζεται με τη διέλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι το κινητό τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο, γεγονός που σημαίνει ότι ο μηχανισμός δεν μπορούσε να πυροδοτηθεί στην κατάσταση που βρισκόταν, ενώ από την πρώτη εξέταση φαίνεται ότι ήταν μικρής ισχύος.

Από αυτό το σημείο του δρόμου θα περνούσε το χρονικό διάστημα που γίνονταν οι έρευνες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μαζί με υπουργούς και βουλευτές, προκειμένου να παραβρεθεί στα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου της Καλαμάτας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, το συμβάν δεν σχετίζεται με τη διέλευσή του.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως τον άφησαν στο σημείο άγνωστα άτομα, πιθανότατα για να μη βρεθεί στην κατοχή τους σε τυχόν αστυνομικό έλεγχο.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που παρακολουθεί την υπόθεση, ενώ προς το παρόν διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.