Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε στον ημιτελικό του Wuhan Open, στην Κίνα από τη Γαλλίδα Καρολίν Γκαρσιά με 6-3,6-2, ωστόσο, η παρουσία της σε αυτό το τουρνουά την ανεβάζει στο Τοπ 50 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ηταν μία καταπληκτική εβδομάδα για τη Σάκκαρη, η οποία μπήκε στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά παίζοντας δύο ματς στα προκριματικά. Απέκλεισε σπουδαίες αθλήτριες όπως η Καρολίν Βισνιάκι και η Άλιζ Κορνέ για να φτάσει για πρώτη φορά στην καριέρα της στα ημιτελικά διοργάνωσης WTA και μάλιστα κατηγορίας Premier 5.

Η 22χρονη πρωταθλήτρια άρχισε το ματς με break στο πρώτο γκέιμ, αλλά σιγά-σιγά η Γκαρσιά άρχισε να βρίσκει το ρυθμό της, πήρε προβάδισμα 4-2 και τέλειωσε το σετ με 6-3.

Στο δεύτερο, η Γαλλίδα δεν της άφησε πολλά περιθώρια και εκεί φάνηκε και η κούραση της Σάκκαρη η οποία είχε δώσει τις τελευταίες ημέρες δύο παιχνίδια περισσότερα. Κι αυτός ήταν ένας λόγος που δεν παρουσιάστηκε ανταγωνιστική στον ημιτελικό.

Το παιχνίδι είχε διάρκεια μία ώρα και 20 λεπτά και η Γκαρσιά στον πρώτο της εφετινό τελικό θα αντιμετωπίσει την Ασλεϊ Μπάρτι από την Αυστραλία, η οποία έκανε την έκπληξη αποκλείοντας την Γέλενα Οσταπένκο από τη Λετονία (6-3,6-0).