Σε νέο ιστορικό χαμηλό μειώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, με τον αριθμό των ανέργων να μειώνεται περισσότερο από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, σε μια ακόμα ένδειξη του πόσο ισχυρή είναι η αγορά εργασίας στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής υπηρεσίας εργασίας, το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 5,6% από το 5,7% τον Αύγουστο, στο χαμηλότερο επίπεδό του από την επανένωση της Γερμανίας το 1990. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να παραμείνει σταθερό.

Ο αριθμός των ανέργων, σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, μειώθηκε κατά 23.000 στα 2,506 εκατομμύρια. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να μειωθεί κατά 5.000 άτομα, με τον πλέον αισιόδοξο εξ αυτών να προβλέπει μείωση κατά 15.000.

Εν τω μεταξύ το βράδυ της Πέμπτης, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησηςFitchυποβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της τράπεζας κατά ένα επίπεδο, αναφέροντας ότι η Deutsche Bank θα χρειασθεί περισσότερο χρόνο για την ανάπτυξή της με βάση το σχέδιο που ανακοίνωσε τον Μάρτιο, προκαλώντας προβληματισμό.Η υποβάθμιση ήρθε μία εβδομάδα μετά από τη δήλωση της Autonomous Research LLP ότι η τράπεζα πιθανόν να είναι «μακράν μίας αποκατάστασης», αν δεν υπάρξει κάποιο «θαύμα» εκτίναξης της κάποτε ισχυρής μονάδας των συναλλαγών σε ομόλογα. Το αξιόχρεο της γερμανικής τράπεζας υποβαθμίστηκε από Α- σε ΒΒΒ+, που είναι τρία επίπεδα πάνω από την κατηγορία junk (σκουπίδια).

O Fitch δήλωσε ότι η χαμηλή μεταβλητότητα και τα σταθερά χαμηλά επιτόκια, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, συνεχίζουν να επηρεάζουν αρνητικά τον ισολογισμό της τράπεζας και ότι αυτή θα χρειασθεί περισσότερο χρόνο για να αντιστρέψει τη μείωση του μεριδίου της στην αγορά στα τέλη του 2016, όταν κάποιοι πελάτες της σταμάτησαν τις συναλλαγές μαζί της εν μέσω φημών για την κεφαλαιακή ισχύ της.