Με κορυφαίο στη δημιουργία και την εκτέλεση τον Βραζιλιάνο Βάντερσον, η Λαμία έγραψε ιστορία, καθώς πέτυχε την πρώτη νίκη της στη Σούπερ Λίγκα με το επιβλητικό 3-1 στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης, αποτέλεσμα που κόστισε την απόλυση του Στάικου Βεργέτη. Χθες, η αρκαδική ΠΑΕ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Σάββα Παντελίδη (φωτογραφία).

Ηταν η τρίτη καλή εμφάνιση για την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, μετά την ισοπαλία (0-0) στην έδρα της Ξάνθης και την ήττα (0-1) από τον Ολυμπιακό. Απέναντι στον Αστέρα, που ακόμη δεν έχει βρει τον βηματισμό του, το βασικό στοιχείο της Λαμίας ήταν η αποτελεσματικότητα, καθώς σε επτά τελικές προσπάθειες σκόραρε τρία γκολ (Ομο 6′, Πίτι 25′, Βάντερσον 80′) για να έλθει η μείωση στο σκορ από τους γηπεδούχους (Πασαλίδης 89′).

«Eίναι μια ιστορική μέρα για την ομάδα της Λαμίας. Για πρώτη φορά στη Σούπερ Λίγκα κάνει την πρώτη της νίκη και μάλιστα εκτός έδρας και απέναντι σε μια ομάδα που επί δέκα συνεχόμενα χρόνια πραγματοποιεί μεγάλες πορείες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αν εξαιρέσουμε μια χρονιά, ανήκει στις 6-7 καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος», σχολίασε γεμάτος υπερηφάνεια ο μπαρουτοκαπνισμένος προπονητής της Λαμίας αποκαλύπτοντας ότι στην ομιλία του στα αποδυτήρια εξήγησε ότι «έχουμε κάνει τρεις πολύ καλές εμφανίσεις, αλλά κανείς δεν έχει σωθεί με τέσσερις βαθμούς».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ