Απρόκλητη επίθεση δέχτηκε γύρω στις 10 το βράδυ της Παρασκευής ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας από τον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη και τους συνοδούς φρουρούς του.

Ο δικηγόρος βρισκόταν στην καφετέρια Aqua Marina, στη Βουλιαγμένη, όταν ξαφνικά εισήλθε ο Μελισσανίδης και η συνοδεία του και του επιτέθηκαν με σφοδρότητα, καταφέροντάς του βαριά χτυπήματα.

Αμέσως μετά, ο κ. Κούγιας μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και κατέθεσε μήνυσηγια απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Δημήτρη Μελισσανίδη και τεσσάρων συνεργών του.

Στο Τμήμα μετέβησαν και αυτόπτες μάρτυρες, καταθέτοντας λεπτομέρειες για την επίθεση.

Με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο

Στη συνέχεια, ασθενοφόρο μετέφερε τον κ. Κούγια στο νοσοκομείο. Εφερε τραύματα στο πρόσωπο και υποβλήθηκε σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθούν η ευρύτητα των χτυπημάτων και τυχόν σοβαρές συνέπειες.

Εξουθενωμένος και σοκαρισμένος, με εμφανή τα τραύματα στο πρόσωπο, δήλωσε στα «ΝΕΑ» πως επρόκειτο «για εγκληματική επίθεση με σκοπό πιθανότατα να μου προκαλέσουν πολύ μεγάλη ζημιά και να με σκοτώσουν, γιατί πολλές φορές άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από χτυπήματα στο κεφάλι, όπως συνέβη πρόσφατα με τον Αμερικανό στη Ζάκυνθο».

«Πρόκειται περί καθαρής απόπειρας ανθρωποκτονίας, αλλά το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι αυτό οργανώθηκε. Κάποιος ενημέρωσε τον Μελισσανίδη ότι βρισκόμουν εκεί» τόνισε ο κ. Κούγιας.

Ο ίδιος απέδωσε την επίθεση στο γεγονός ότι την προηγούμενη ημέρα κατέθεσε στον Προϊστάμενο Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά, Παναγιώτη Μπρακουμάτσο «συγκλονιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι πίσω από τις ενέργειες του Χριστοφορίδη, που προσπαθεί να ενοχοποιήσει τον Μαρινάκη για την υπόθεση Noor 1, βρίσκονται οι Μελισσανίδης και Πατέρας».

Περιγράφοντας την επίθεση, ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι βρισκόταν στο κατάστημα με δυο συνεργάτες του, έναν γνωστό επιχειρηματία και έναν πολιτικό μηχανικό με τις συζύγους τους:

«Μου έριξε κλωτσιά στο κεφάλι με τη μύτη του παπουτσιού του»

«Ξαφνικά, ομάδα εύσωμων ατόμων μπήκε μέσα και άρχισε να με ψάχνει. Ο ένας από αυτούς με εντόπισε, συναντήθηκαν τα βλέμματά μας, και αμέσως όλοι μαζί κινήθηκαν αστραπιαία εναντίον μου. Ανάμεσά τους αναγνώρισα αμέσως τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος κάτι ούρλιαζε.

»Είχε μαζί του δυο μπράβους που τον συνοδεύουν, έναν ψηλό, λεπτό και έναν με κόκκινα γένια. Ο ψηλός, λεπτός μου έδωσε κατ’ ευθείαν κλωτσιά στο κεφάλι με χτύπημα καράτε. Επεσα κάτω, έχασα το φως μου. Μόλις συνήλθα, σε δευτερόλεπτα, είδα μπροστά μου τον Μελισσανίδη. ‘‘Θα σε σκοτώσω ρουφιάνε’’, μου είπε και μου έριξε κλωτσιά στο κεφάλι με τη μύτη του παπουτσιού του.

»Αρχισαν να με χτυπάνε και οι υπόλοιποι που ήταν μαζί του. Πρέπει να ήταν τέσσερα άτομα. Θα με σκότωναν οπωσδήποτε, εάν δεν παρενέβαιναν δεκαπέντε άνθρωποι από το μαγαζί, φωνάζοντας ‘‘δολοφόνοι θα τον σκοτώσετε’’. Οπως μου είπαν, και είδα και εγώ ο ίδιος, μπήκαν σε τρία αυτοκίνητα. Φεύγοντας ο Μελισσανίδης, μου φώναξε: ‘‘Θα σε κάνω κομματάκια’’».

Η δήλωση του Αλέξη Κούγια

1. Χθες το βράδυ αυτή η «γυναικούλα – τίγρης – νιάου νιάου» Δημήτρης Μελισσανίδης, χρόνια κατηγορούμενος για πλαστά διπλώματα, όταν έκανε το δάσκαλο σε σχολή οδηγών, για υποθέσεις λαθρεμπορίας και για κάψιμο βιβλίων των επιχειρήσεών του, που δεν πηγαίνει χωρίς τους μπράβους του ούτε στην τουαλέτα του σπιτιού του, προσπάθησε να με σακατέψει και να με εκβιάσει, για να σταματήσω να ασκώ το καθήκον μου ως Δικηγόρος και να αποκαλύψω τη σκευωρία που κατασκευάζει αυτός μαζί με το λιμενικό Χριστοϕορίδη, το «ϕλώρο» της Εκάλης, «ζούγκλα», «τελειωμένο» δημοσιογράϕο» Τριανταϕυλλόπουλο, τον «εϕοπλιστή» Νίκο Πατέρα και άλλους εις βάρος του εντολέως μου εκδότη του ομίλου ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Γιάννη Κουρτάκη και εις βάρος του εϕοπλιστού Βαγγέλη Μαρινάκη για δήθεν συμμετοχή τους στην υπόθεση του πλοίου NOOR1.

Χθες το βράδυ, ενώ βρισκόμουν στο εστιατόριο AQUA MARINA στη Βουλιαγμένη, στον τόπο της κατοικίας μου, αϕού πρώτα οι δύο «μπράβοι» που συνοδεύουν το Μελισσανίδη παντού, ο αδύνατος ψηλός Γιώργος που έχει αρραβωνιαστεί τη γραμματέα του και ο άλλος με το κόκκινο μούσι, με εξουδετέρωσαν με κλωτσιές στο κεϕάλι και με έριξαν κάτω, ο Μελισσανίδης άνανδρα άρχισε να με κλωτσά και αυτός στο κεϕάλι, με αποτέλεσμα να χάσω τις αισθήσεις μου.

Αυτή είναι η μόνη αλήθεια και όσο οι «Φιλιππινέζες» του δημοσιογράϕοι και ιδιοκτήτες sites που παίρνουν διαϕήμιση από αυτόν, προσπαθούν να κατασκευάσουν ψεύτικα και συκοϕαντικά για μένα σενάρια, δεν πρόκειται να τον σώσουν.

Χθες υπέβαλα μήνυση εναντίον του και εις βάρος των εγκληματιών «μπράβων» του για απόπειρα ανθρωποκτονίας και εκβίαση.

2. Σήμερα το πρωί ο επικεϕαλής του ομίλου ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Γιάννης Κουρτάκης μού έστειλε στο κινητό μου ανάρτηση του εκπροσώπου τύπου του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης Ανδρέα Παπακυριακόπουλου στο sitewww.olympia.gr, του οποίου είναι ιδιοκτήτης, και στο οποίο ο Ανδρέας Παπακυριακόπουλος ανήρτησε και tweet του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου, όπου ο τελευταίος με σκοπό τη στήριξη του εγκληματία Δημήτρη Μελισσανίδη στην κακουργηματική συμπεριϕορά του εις βάρος μου, αναϕέρει την ψευδή είδηση ότι, όταν ο Μελισσανίδης και οι εγκληματίες συνοδοί του προσπάθησαν να με σακατέψουν, δήθεν έτρωγα με τον κατηγορούμενο για την υπόθεση του NOOR 1 Αιμίλιο Κοτσώνη.

Η πραγματικότητα είναι ότι ουδέποτε στη ζωή μου έχω ϕάει με τον Αιμίλιο Κοτσώνη ούτε έχω διασκεδάσει με αυτόν, τη δε ώρα της εγκληματικής επίθεσης και μισή ώρα τουλάχιστον πριν, στο χώρο που έγιναν όλα αυτά, ήμουν μαζί με τον επιχειρηματία, ηγετικό στέλεχος των επιχειρήσεων ΦΕΙΔΑΚΗ και προσωπικό ϕίλο του Δημήτρη Μελισσανίδη, Ευάγγελο Μυλωνά, ηλικίας 67 ετών, και τη σύζυγό του, καθώς και τον πολιτικό μηχανικό και ιδιοκτήτη διεθνούς τεχνικής εταιρείας μελετών και κατασκευών Γεώργιο Σαλπέα, ηλικίας 64 ετών, και τη σύζυγό του, κατοίκους όλους Βουλιαγμένης.

Ουδεμία σχέση είχα με τον Αιμίλιο Κοτσώνη, ο οποίος εδώ και 30 χρόνια κάθεται σε άλλο σημείο του εστιατορίου μαζί με τους παιδικούς του ϕίλους Βασίλειο Πατέρα, ο οποίος είναι πρώτος εξάδελϕος του Νίκου Πατέρα και έχει μόνιμο στέκι το εστιατόριο AQUA MARINA, τον επιχειρηματία Γιώργο Ραλλάκη, τον επιχειρηματία Νίκο Βομβογιάννη και τον ιδιοκτήτη του καταστήματος Βασίλη Γκιόκα και με τους οποίους δεν είχα ούτε έχω ουδεμία άλλη σχέση εκτός ενός απλού χαιρετισμού, διότι κατοικώ στη Βουλιαγμένη εδώ και 38 χρόνια.

Εις βάρος του Πάνου Καμμένου και του Ανδρέα Παπακυριακόπουλου υπέβαλα μήνυση για συκοϕαντική δυσϕήμηση στο Αστυνομικό Τμήμα Βουλιαγμένης, ενώ μήνυση θα υποβληθεί και κατά του Μάκη Τριανταϕυλλόπουλου, ο οποίος επίσης ανήρτησε το ανωτέρω ψευδές γεγονός στην ιστοσελίδα τουwww.zougla.gr.

3. Εις βάρος του Δημήτρη Μελισσανίδη και των συνεργών του έχει κινηθεί από χθες το βράδυ η αυτόϕωρη διαδικασία.