Ο Αντρέα Κομάντ, που έφυγε από τη ζωή εξαιτίας μιας ιδιαίτερα επιθετικής ασθένειας σε ηλικία μόλις τριάντα εννέα ετών, είχε ζητήσει να γίνει σεβαστή η τελευταία του επιθυμία: το συνεργείο αυτοκινήτων που είχε στην ιδιοκτησία του να το κληρονομήσουν οι πέντε εργαζόμενοί του, με τους οποίους είχε μοιραστεί τόσες χαρές και λύπες.

Το συνεργείο, στην πόλη Ούντινε της περιφέρειας Φριούλι στη βορειοανατολική Ιταλία, κληρονόμησαν η διοικητική υπάλληλος, δυο μηχανικοί, ο ειδικός ηλεκτρονικών συστημάτων και ο τεχνικός διευθυντής.

«Δεν το περιμέναμε, αλλά ο Αντρέα απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι ήταν άνθρωπος ενστικτώδης και αυθόρμητος» είπαν οι κληρονόμοι στην εφημερίδα Messaggero Veneto.

«Μας έμαθε να στηριζόμαστε στα πόδια μας, διότι του άρεσε να βοηθά να εξελίσσονται οι άνθρωποι που δούλευαν μαζί του. Η δε οικογένειά του, αποφάσισε να μας αγκαλιάσει», προσθέτουν οι πέντε πρώην υπάλληλοι και νυν επιχειρηματίες.

Η ύστατη επιθυμία, που μπορεί να μην έχει τεράστια οικονομική αξία, εξέπληξε και συγκίνησε πολλούς Ιταλούς, εξαιτίας της σπάνιας γενναιοδωρίας της.