Με την ταχύτητα που θέλει ο Μαρίνος Ουζουνίδης να αγωνίζεται η ομάδα του, κλείνει ο Παναθηναϊκός τις «τρύπες» που είχε στο ρόστερ του! Ο Γιακούμπα Σιλά ήρθε χθες τα ξημερώματα, πέρασε ιατρικές εξετάσεις, συναντήθηκε με τον προπονητή της ομάδας, υπέγραψε το συμβόλαιό του και έκανε τις πρώτες δηλώσεις του ως παίκτης των Πράσινων, ο Αντονί Μουνιέ συμφώνησε χθες και κατέφθασε αμέσως στην Αθήνα για να ακολουθήσει τη διαδικασία που τηρήθηκε στην περίπτωση του Σιλά και η έκπληξη ήρθε στο ύστατο μεταγραφικό χτύπημα του ΠΑΟ, που εφόσον δεν συμβεί κάτι απρόοπτο θα είναι ο Οσκαρ Χίλιεμαρκ.

Η απόκτηση του διεθνούς σουηδού μέσου είναι μεταγραφή για… Οσκαρ, καθώς βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία (25 χρονών), είναι διεθνής με όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες της χώρας του, έχει εμπειρία (Αϊντχόφεν, Παλέρμο, Τζένοα) και υψηλό κίνητρο, καθώς θέλει να διατηρήσει τη θέση του στην Εθνική Σουηδίας. Ο Χίλιεμαρκ, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Σιλά, θα έρθει στον Παναθηναϊκό με τη μορφή δανεισμού, ενώ στο συμβόλαιό του θα οριστεί για το καλοκαίρι του 2018 ρήτρα εξαγοράς του από την Τζένοα, όπου ανήκει.

Και η προτελευταία μεταγραφή του Παναθηναϊκού, του Αντονί Μουνιέ, πραγματοποιείται από την αγορά της Ιταλίας, όπου, όπως αναφέρθηκε και χθες, βρέθηκε ο εκπρόσωπος του Μαρίνου Ουζουνίδη, Κώστας Διαμαντόπουλος, προκειμένου να βρίσκεται στη μάζωξη των ατζέντηδων που έχει καθιερωθεί να πραγματοποιείται τα τελευταία 24ωρα κάθε μεταγραφικής περιόδου. Ο γάλλος εξτρέμ, ο οποίος αποτελούσε αρχική επιλογή του προπονητή των Πρασίνων αλλά είχε υψηλές απαιτήσεις, έμεινε ελεύθερος από την Μπολόνια και ενώ βρέθηκε κοντά στη Ναντ παρέμεινε στην αγορά, κάτι που ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε και απέσπασε το «oui» για 3ετές συμβόλαιο έναντι 1,5 εκατ. ευρώ.

Εναλλακτική λύση ήταν ο Νίκολα Νίνκοβιτς, που ανήκει στην Τζένοα (όπως ο Χίλιεμαρκ), όμως από τη στιγμή που προχώρησε η μεταγραφή του Μουνιέ, και άλλωστε ο 23χρονος θα ερχόταν στο Κορωπί επίσης ως δανεικός, εγκαταλείφθηκε και ολοκληρώθηκε η απόκτηση του γάλλου εξτρέμ.