Στον Παναθηναϊκό του 2017 τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι φανερό ότι ακολουθούν τις νόρμες που ορίζουν οι θεσμοί και αποδέχεται (και εφαρμόζει) η κυβέρνηση. Από την αρχή του καλοκαιριού, όταν ο Γιάννης Αλαφούζος όρισε και ακολούθως ενημέρωσε τον Μαρίνο Ουζουνίδη για το μπάτζετ της νέας ομάδας, έγινε αντιληπτό πως οι Πράσινοι θα βιώσουν εποχές ανάλογες της χώρας.

Με την πώληση του Κάρλος Ζέκα (ανακοινώθηκε χθες από την Κοπεγχάγη, η οποία θα καταβάλει στον Παναθηναϊκό περί τα 2,6 εκατ. ευρώ) αποδεικνύεται ότι στο νέο «μνημόνιο» που ακολουθεί ο ΠΑΟ είχαν οριστεί, προφανώς, και οι πολυθρύλητοι «κόφτες». Με τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Europa League επιβεβαιώθηκε ότι στο ταμείο του Παναθηναϊκού δεν θα μπει ένα συγκεκριμένο ποσό και αμέσως… ενεργοποιήθηκε ο «κόφτης». Συμπτωματικά μάλιστα πωλήθηκε ο παίκτης που αγωνίζεται στη συγκεκριμένη θέση, ήταν δηλαδή ο κόφτης στην 11άδα του Παναθηναϊκού.

Επειτα, λοιπόν, από την πώληση του Μπεργκ και τις αποχωρήσεις των Εμποκού, Ουακάσο, Λέτο, Κλωναρίδη αποχαιρέτισε και ο Ζέκα.

Ωστόσο, έστω κι έτσι, ο πεισματάρης και προσηλωμένος στον στόχο του, Μαρίνος Ουζουνίδης σήκωσε τα μανίκια και προσπάθησε να καλύψει τα κενά. Το πρόβλημα αυτή τη φορά για τον προπονητή του Παναθηναϊκού είναι ότι ο χρόνος πιέζει. Τρεις ημέρες πριν από το φινάλε των μεταγραφών, ο ΠΑΟ αναζητά στόπερ, έναν ακόμη αμυντικό και πλέον ψάχνει στην αγορά και τον αντι-Ζέκα. Αν όμως δεν πωλείτο ο Πορτογάλος, μήπως δεν θα υπήρχαν τα διαθέσιμα για να γίνουν οι δύο μεταγραφές που ήθελε ο προπονητής;