Την ανωτερότητα του απέναντι στην Ολιμπίκ Ντόνετσκ επιβεβαίωσε ο ΠΑΟΚ. H ομάδα του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς επικράτησε με 2-0 στην Τούμπα στον επαναληπτικό του Γ προκριματικού γύρου και πήρε την πρόκριση για τα πλέι οφ του Europa League.

Ο Μακ στο 24′ άνοιξε το σκορ και ο Τσιριμότ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου πέτυχαν τα τέρματα του ΠΑΟΚ, ο οποίος περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του στην κλήρωση της Παρασκευής.

Ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς βελτιωμένος συγκριτικά με το πρώτο ματς, είχε τον έλεγχο του αγώνα, ενώ λειτούργησε εξαιρετικά το 4-2-3-1 που χρησιμοποίησε ο Στανόγεβιτς. Η Ολιμπίκ, δεν απείλησε ιδιαίτερα, προσπάθησε να παίξει στην κόντρα-επίθεση αλλά η άμυνα του ΠΑΟΚ την κράτησε μακριά από την εστία του Ρέι.

Η εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ρόμπερτ Μακ στο 24’ και η μακρινή «βολίδα» του Γκόικο Τσίμιροτ στο 45’, έδωσαν τα γκολ που καθόρισαν την έκβαση του αγώνα, με τον Σλοβάκο να είναι συνολικά περισσότερο δραστήριος για τους «ασπρόμαυρους» στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο, πέρα από τα δύο τέρματα, έλειψαν οι καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να τριπλασιάσει τα γκολ του στο 53’ , ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, όμως, από το ύψος του πέναλτι (μετά από γύρισμα του Τζάλμα Κάμπος από τα δεξιά), μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα της Ολιμπίκ, έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ευκαιρίες σπατάλησαν στο 63’ ο Μακ, στο 85’ ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς και στο 90’ ο Δημήτρης Πέλκας, με τους Ουκρανούς να προσπαθούν να απειλήσουν, ως επί το πλείστον, με μακρινά σουτ, με αυτά από τον Μόχα στο 87’ και τον Λούκατσιουκ στο 90’+, να ανησυχούν πιο πολύ τον Ροντρίγκο Ρέι.

ΠΑΟΚ (Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς): Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας (72’ Σάκχοφ), Τσίμιροτ, Κάμπος (81’ Πέλκας), Μπίσεσβαρ (68’ Ενρίκε), Μακ, Πρίγιοβιτς.

Ολιμπίκ Ντόνετσκ (Ρομάν Σανζάρ): Μαχαράτζε, Λίκιαντσουκ (46’ Μιχούνοφ), Κραβτσένκο, Σαμπάνοφ, Νιεμτσανίνοφ, Μπογκντάνοφ, Τσίμπαλιουκ, Σέστακοφ, Κομούτοφ (60’ Σοντέι), Μόχα, Μπιλένκι (71’ Μικάλοφ).