Ξεκίνησα να κάνω θέατρο γιατί ήμουν μικρός και δεν είχα ισχυρά αντιβιοτικά για το μικρόβιο που μου κόλλησε.

Η πρώτη παράσταση που είδα ήταν το «Κοντραμπάσο» του Π. Ζίσκιντ στο πλαίσιο της Θεατρικής Άνοιξης, στο θέατρο Αμαλία. Once upon a time…

Ο πρώτος μου ρόλος ήταν ο Μικρός Πρίγκηπας που με την καρδιά βλέπει καλύτερα.

Αν δεν έκανα θέατρο μάλλον θα έκανα την καρδιά μου πέτρα.

Μία συμβουλή από τον δάσκαλό μου: Στην υποκριτική less is more. (more or less, κάπως έτσι με καθοδηγούσε η αγαπημένη Έφη Σταμούλη).

Πάνω στη σκηνή νιώθω… υπερβατικά όμορφα (συνήθως!).

Το πιο περίεργο (ή ασυνήθιστο) πράγμα που μου έχει συμβεί στο θέατρο: Μία παράσταση που δώσαμε πριν χρόνια μέσα στις φυλακές των Διαβατών. Ιδιαίτερη συνθήκη.

Η παράσταση που πάντα θα θυμάμαι είναι το «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα» από το National Theatre της Αγγλίας.

Το θέατρο για μένα είναι ένα αχανές playroom.

Ονειρεύομαι να γίνομαι, συν τω χρόνω, όλο και πιο ουσιαστικός και να έχω, στο μετρό του δυνατού, περιθώρια ελεύθερων επιλογών.

Info

• O Χρήστος Παπαδημητρίου είναι απόφοιτος του τμήματος Θεάτρου Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση στην υποκριτική. Σπουδαστής ακόμα, ξεκίνησε να εργάζεται επαγγελματικά στην Πειραματική σκηνή της Τέχνης το 2002(2002-2008). Η συνεργασία που δεν ξεχνάει με αυτόν τον ιστορικό θίασο είναι οι «Βρικόλακες» του Ίψεν σε σκηνοθεσία του αείμνηστου Νίκου Χουρμουζιάδη.

• Από το 2008 και μέχρι σήμερα εργάζεται στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με πρώτη συμμετοχή στον «Βασιλιά Ληρ», σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.

• Μεταξύ των συνεργασιών που συμμετείχε έως τώρα στο ΚΘΒΕ, ξεχωρίζει τις παραστάσεις: «Πέερ Γκυντ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη, «Αυτοκρατορία» σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού καθώς και όλες τις παραστάσεις των ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένων.

• Φέτος το καλοκαίρι βρίσκεται στο νέο κύκλο παραστάσεων για τους Μπαντα-ρισμένους: «…και με τη Νίκη!», στην κλιματιζόμενη αίθουσα του Βασιλικού Θεάτρου, από Τρίτη έως Παρασκευή, στις 21.00, έως 11/8. Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση εν είδει επιθεώρησης που παρουσιάζεται στο Βασιλικό Θέατρο, στην οποία υπογράφει το κείμενο και τη σκηνοθεσία. Ένα αλλιώτικο ταξίδι -πίσω – μπρος στην ιστορία-γεμάτο σπιντάτους διαλόγους, πειραγμένες ενορχηστρώσεις και κεφάτες χορογραφίες, με πυξίδα πάντα το γέλιο, που ενίοτε γίνεται πικρό. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν από 22/8 έως 1/9/17.

• Για τη χειμερινή σαιζόν 2017-18 περιμένει με ανυπομονησία τη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις, στη «Ρώσικη Επανάσταση», που θα παρουσιαστεί στο Βασιλικό Θέατρο από τις 25 Οκτωβρίου. Πρόκειται για ένα έργο που προσπαθεί να ανασυνθέσει τις πρώτες μέρες της Ρώσικης Επανάστασης μέσα από τα μάτια ενός απλού ανθρώπου που βρέθηκε μέσα στη δίνη της επαναστατικής ορμής για την αλλαγή του κόσμου. Μια σύγχρονη παράσταση για την «πίστη», σήμερα, 100 χρόνια μετά το ξέσπασμα της Επανάστασης, σε δραματουργία & σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις.