Σημαντική ζήτηση για το ομόλογο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, ύψους 60 εκατ. ευρώ, δείχνουν τα στοιχεία για τις εγγραφές επενδυτών κατά την πρώτη ημέρα της δημόσιας προσφοράς που άρχισε χθες και ολοκληρώνεται αύριο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ανταπόκριση των επενδυτών είναι αρκετά έντονη για το πράσινο ομόλογο της ΤΕΝΕΡΓ, το επιτόκιο του οποίου έχει εύρος μεταξύ 3,75% και 4,25%. Το ύψος του επιτοκίου θα διαμορφωθεί από την τελική απόδοση των ομολογιών, η οποία και θα ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι την επόμενη εργάσιμη ημέρα της περιόδου προσφοράς. Συνολικά θα προσφερθούν 60.000 ομολογίες, αξίας 1.000 ευρώ εκάστη.
Οπως εξηγούν πηγές της εταιρείας, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θα μπορούσε να πετύχει χαμηλότερο επιτόκιο με βάση την υψηλή αξιολόγηση που διαθέτει (top rating), εντούτοις ήταν στρατηγική της απόφαση να επιλεγεί ένα εύρος που να καθιστά την έκδοση του ομολόγου εξαιρετικά ελκυστική για το επενδυτικό κοινό ενόψει και νέων, αντίστοιχων μελλοντικών κινήσεων.

Σημειωτέον ότι μέσω των κεφαλαίων που θα αντλήσει η ΤΕΡΝΑ από το πράσινο ομόλογο (green bond), θα χρηματοδοτήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε Ελλάδα και ΗΠΑ, καθώς και στο περιβάλλον για έργα διαχείρισης απορριμμάτων.