Τελευταία 24ωρα πριν από τη λήξη της διορίας που έχουν ο Κρις Σίνγκλετον και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ για να κάνουν χρήση του opt-out για ομάδα του ΝΒΑ και η αγωνία στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, αντίστοιχα, μεγαλώνει. Σύμφωνα με όρο που έχουν οι δύο παίκτες στα συμβόλαια με τις ομάδες τους, μπορούν μέχρι τις 20 Ιουλίου να αποδεχθούν κάποια προσφορά από το ΝΒΑ και να εγκαταλείψουν την Ελλάδα και το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Το θέμα με τον σέντερ του Ολυμπιακού είναι –τουλάχιστον σε πρώτη φάση –πιο απλό από των Πρασίνων με τον Κρις Σίνγκλετον. Τα δικαιώματα του Μιλουτίνοφ ανήκουν στους Σπερς, οι οποίοι εφόσον αποφασίσουν να δώσουν μια θέση του ρόστερ στον σέρβο σέντερ θα προχωρήσουν και στην καταβολή του buy-out για να ολοκληρώσουν την υπόθεση, ενώ δεν έχει αποκαλυφθεί ενδιαφέρον από ευρωπαϊκή ομάδα που θα ήθελε να εκμεταλλευτεί το μικρό συμβόλαιο του παίκτη και να επιχειρήσει να τον δελεάσει.

Στην υπόθεση του Σίνγκλετον το θέμα μοιάζει πιο πολύπλοκο, μολονότι το δικό του buy-out είναι μόλις 100.000 και τα δικαιώματά του δεν ανήκουν σε καμία από τις ομάδες του ΝΒΑ. Για τον Αμερικανό εκδήλωσαν πολλές ομάδες ενδιαφέρον, με πιο έντονο της ΤΣΣΚΑ που έφθασε να προτείνει στον ΠΑΟ 800.000 και αποσύρθηκε (προχωρώντας στην απόκτηση του Χάντερ) και τη Χίμκι που έκανε προχθές ισόποση προσφορά και μετά την άρνηση των Πρασίνων άρχισε να κοιτάζει αλλού περιμένοντας, ενδεχομένως, ώς τις 20/7 να καταθέσει τελική, βελτιωμένη, πρόταση. Το θέμα είναι ότι ο Αμερικανός φέρεται να προκαλεί ο ίδιος το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών ομάδων, επιθυμώντας να αποχωρήσει από τον ΠΑΟ, ακόμη και καταβάλλοντας μέρος του buy-out, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει πώς θα κινηθεί ο Μιλουτίνοφ μετά τη λήξη της διορίας αν τελικά οι Σπερς δεν του προσφέρουν συμβόλαιο.

n Η εθνική ομάδα Νέων Γυναικών τερμάτισε στην 5η θέση του Ευρωμπάσκετ Β’ κατηγορίας που διεξήχθη στο Ισραήλ, μετά τη νίκη της με 79-67 επί της Τσεχίας.