Η Λόκερεν ήταν η μοναδική ομάδα απέναντι στην οποία ο Ολυμπιακός δεν κατόρθωσε να σκοράρει στους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας που έδωσε στο Βέλγιο. Μετά το 6-0 επί της Μαλίν και το 2-0 απέναντι στην Αλκμάαρ, ο πρωταθλητής Ελλάδας έφερε 0-0 στο παιχνίδι με τη Λόκερεν με το οποίο ολοκλήρωσε το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του.

Ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού και ήταν η ομάδα που έδινε το ρυθμό απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος είχε επιλέξει να αμυνθεί, προφανώς έχοντας κατά νου το πάθημα της Μαλίν πριν από μερικές ημέρες.

Η ανάπτυξή του γινόταν κατά κύριο λόγο από τα άκρα, ενώ ο Χάσι είχε τοποθετήσει τον Ρομαό παρτενέρ του Σισέ στο κέντρο της άμυνας.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας είχε δοκάρι στο 20΄, σε σουτ του Ανσαριφάρντ από πάσα του Μάριν, στο 27΄ κεφαλιά του ίδιου παίκτη πέρασε πάνω από το δοκάρι και στο 45΄ ο Βερχόλστ είπε «όχι» στον Καρσελά, ο οποίος πλάσαρε από διαγώνια δεξιά θέση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας κύλησε στο ίδιο μοτίβο, με τον Ολυμπιακό να πιέζει αρκετά, να βρίσκεται μόνιμα στην επίθεση και τον Εμενίκε να κάνει ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Στο 54΄ ο Μάριτς πρόλαβε να πέσει σωτήρια στον Ανσαριφάρντ κατά τη στιγμή εκτέλεσης του Ιρανού, μετά το γύρισμα του Φορτούνη, ενώ όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει, ο Καπίνο ήταν σε ετοιμότητα. Ο τερματοφύλακας των Ερυθρολεύκων, έδιωξε σε κόρνερ το δυνατό κοντινό σουτ του Σούντερ στο 82΄ και απέκρουσε την κεφαλιά του Μίριτς στο 85΄.

Η συνθεση του Ολυμπιακού: Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Ρομαό, Κούτρης (61΄ Φιγκέιρας), Σιώπης (80΄ Ανδρούτσος), Οφόε (61΄ Νικολάου), Φορτούνης (80΄ Σεμπά), Καρσελά (46΄ Πάρντο), Μάριν, Ανσαριφάρντ (61΄ Εμενίκε).

***Ο Μπέσνικ Χάσι μιλώντας μετά το ματς με τη Λόκερεν στην κάμερα της NOVA, υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Οι δηλώσεις του προπονητή των Ερυθρολεύκων:

«Είναι το πρώτο ματς που δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες αλλά δεν βρήκαμε το δρόμο για τα δίχτυα. Στο πρώτο ημίχρονο τα πήγαμε καλά στην άμυνα αλλά όχι το ίδιο και στην επίθεση. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε αισθητά. Σε γενικές γραμμές είδα στο γήπεδο κάποια πράγματα από αυτά που δουλέψαμε αυτές τις δέκα ημέρες στο πλαίσιο της προετοιμασίας.

Θα είμαστε έτοιμοι σίγουρα για το παιχνίδι των προκριματικών του Champions League. Είδα πολλά θετικά στοιχεία από πολλούς παίκτες. Ο Ρομαό έδειξε αρκετά βελτιωμένος και στο κέντρο της άμυνας και στα χαφ. Το ίδιο και ο Σισέ. Ο Εμενίκε δεν είναι στο ίδιο επίπεδο φυσική κατάστασης με τους υπόλοιπους, αλλά θα δουλέψει σκληρά και θα βελτιωθεί. Θετική ήταν και η παρουσία του Φιγκέιρας».