«Ο γιος μου είναι αθώος». Με ένα μήνυμα στο Twitter, όπως συνηθίζει, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τον γιο του λίγες ώρες αφότου εκείνος έκανε το ίδιο στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News όσον αφορά την πολύκροτη υπόθεση της επικοινωνίας του με τη ρωσίδα δικηγόρο Νατάλια Βεσελνίτσκαγια.

Αφού αρχικά χαρακτήρισε τον γιο του άνθρωπο υψηλής ποιότητας, ο Τραμπ επαίνεσε την τηλεοπτική εμφάνιση του Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ και καταδίκασε για άλλη μια φορά τις έρευνες, αλλά και την κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης της υπόθεσης της ρωσικής παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές.

«Ήταν ανοικτός, ξεκάθαρος και αθώος. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην πολιτική ιστορία. Θλιβερό!» έγραψε στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε και το Κρεμλίνο, υποστηρίζοντας διά του εκπροσώπου Ντμίτρι Πεσκόφ, ότι ο τρόπος που καλύφθηκε η υπόθεση από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης είχε σκοπό να επισκιάσει τη συνάντηση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιτ Πούτιν με τον αμερικανό ομόλογό του, στο Αμβούργο.

Την Τρίτη ο μεγαλύτερος γιος του Τραμπ έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από e-mails, που αποκάλυπταν ότι πέρυσι συμφώνησε να συναντήσει μια ρωσίδα δικηγόρο, για την οποία νόμιζε ότι είναι εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης και φερόταν να έχει στην κατοχή της πληροφορίες που θα μπορούσαν να βλάψουν τη Χίλαρι Κλίντον.

«Εκ των υστέρων, πιθανότατα θα είχα ενεργήσει ελαφρώς διαφορετικά», δήλωσε ο ίδιος στο Fox.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δημοσιοποίησε ο Τραμπ ο νεότερος αποτελούν την πιο απτή απόδειξη μέχρι σήμερα ότι στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του ρεπουμπλικανού προέδρου δέχονταν τη ρωσική βοήθεια για να κερδίσουν τις εκλογές, ένα ζήτημα που ρίχνει βαριά σκιά στην προεδρία του Τραμπ και ερευνάται τόσο από το υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και από το Κογκρέσο.