Το ελληνικό μπάσκετ αποδεικνύει εμπράκτως ότι υπολογίζει και αγκαλιάζει τους ομογενείς παίκτες που απέκτησαν ελληνικό διαβατήριο και επιθυμούν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα με την εθνική ομάδα. Αυτό τόνισε ο Κώστας Μίσσας εξηγώντας σε δηλώσεις την επιλογή των Τέιλορ Ντόρσεϊ (που παρεμπιπτόντως τραυματίστηκε χθες το βράδυ σε αγώνα του Summer League) και Ζακ Oγκαστ στους παίκτες που θα συγκεντρωθούν 24-25 Ιουλίου για να περάσουν από εργομετρικές εξετάσεις και στις 26 θα αναχωρήσουν για το Καρπενήσι όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας για το Ευρωμπάσκετ.

Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής επανέφερε στην προεπιλογή τον Νίκο Παππά, ενώ στη λίστα του δεν συμπεριέλαβε τον Στράτο Περπέρογλου και τον Κώστα Κουφό. Ο Κώστας Μίσσας κάλεσε τους: Αγραβάνη, Γ. Αντετοκούνμπο, Θ. Αντετοκούνμπο, Καλάθη, Μάντζαρη, Μήτογλου, Μπόγρη, Μπουρούση, Ντόρσεϊ, Ογκαστ, Παπαγιάννη, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Παππά, Πρίντεζη, Σλούκα.

n Ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Γιάννη Μπουρούση στη Zhejiang Guangsha Lions της Κίνας για την επόμενη σεζόν. Προς την Κίνα οδεύει και ο Κιθ Λάνγκφορντ. Ο πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκας, μολονότι έχει συμβόλαιο, με την άδεια της Ούνιξ αναζητεί το μέλλον του σε άλλη ομάδα και η Shenzhen Leopards του προσφέρει 500.000 (2,3 εκατ.) περισσότερα από το συμβόλαιό του στην Καζάν.