Με ένα βελούδινο διαζύγιο που εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές, και λόγια αβρότητας τα οποία εκφράστηκαν δημοσίως με αναρτήσεις στο Ιnstagram, χώρισαν οι δρόμοι του Παναθηναϊκού με τον Γιάννη Μπουρούση, όπως είχαν προαναγγείλει «ΤΑ ΝΕΑ».

Η συμφωνία με τον Ιαν Βουγιούκα πρόδιδε ότι η πληροφορία για το τέλος της συνεργασίας του αρχηγού της εθνικής ομάδας και των νταμπλούχων ήταν θέμα ωρών για να επιβεβαιωθεί και να υλοποιηθεί. Χθες τελικά η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ότι ο δεύτερος χρόνος του συμβολαίου δεν θα τηρηθεί και αφού ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε δικαιωμένος για την επιλογή και ευχαρίστησε τον Μπουρούση για την «τεράστια συμβολή του στην κατάκτηση του νταμπλ», του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο επόμενο βήμα της καριέρας του. Ακολούθως ανακοινώθηκε η επιστροφή του Ιαν Βουγιούκα, που αποτελεί την τρίτη μεταγραφική κίνηση του ΠΑΟ.

Το επόμενο βήμα του Μπουρούση θα τον πάει έως την Κίνα. Η ομάδα των Γιάννη Χριστόπουλου, Χάρη Μαρκόπουλου του έδωσε μυθικό συμβόλαιο (πάνω από 4 εκατ. για δύο χρόνια) και θα αγωνιστεί στους Beijing Ducks! Επόμενο βήμα του Παναθηναϊκού; Σύμφωνα με τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», οι Πράσινοι που συμφώνησαν με τον Τζέιμς Γκιστ για την παραμονή του, περιμένουν τον Σίγκλετον και θα αναζητήσουν τον σκόρερ τους στη θέση του αντι-Τζέιμς (ο οποίος υπέγραψε στους Φίνιξ Σανς), στοχεύουν τώρα και στην απόκτηση του Θανάση Αντετοκούνμπο. Με τον πρώην παίκτη της Ανδόρας η ομάδα του Πασκουάλ θα προσθέσει αθλητικότητα, θα γεμίσει τις θέσεις 3-4 και θα ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο επενδύοντας σε έναν ακόμη παίκτη με προοπτικές.