«Δεν υπάρχει κάποια καθυστέρηση, δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα», πρόκειται για διαδικαστικά θέματα, υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να γίνουν ώστε να εκταμιευτούν τα χρήματα που έχουν συμφωνηθεί, τόνισε, την Τετάρτη, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό αναφορικά με τη δόση που αναμένεται να εκταμιευθεί.

Σημείωσε επίσης ότι η ελληνική οικονομία φαίνεται ότι βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης και πως η κυβέρνηση πρέπει να εγγυηθεί ότι αυτή θα έχει δυναμικό χαρακτήρα, για να σημειώσει ότι παράλληλα την κυβέρνηση δεν την απασχολούν οι αριθμοί μόνο αλλά σημασία έχει πώς αυτή η ανάκαμψη θα έχει κοινωνικά αποτελέσματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς – ερωτηθείς και για το αίτημα της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή για θέματα που σχετίζονται με την υπόθεση “Noor 1”- κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «προσπαθεί να δημιουργήσει ένα αντιπερισπασμό που έχει διπλή αιτία».

Όπως υποστήριξε, η μία αιτία είναι το «στρατηγικό αδιέξοδο» σε σχέση με την κριτική του προς την κυβέρνηση για την οικονομία, καθώς η «καταστροφολογία» της ΝΔ δεν επιβεβαιώθηκε. Η δεύτερη έχει να κάνει «με πραγματικές υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς που βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε επίσης ότι σήμερα είναι και η συζήτηση για την παραπομπή του κ. Παπαντωνίου, προσθέτοντας ότι είναι και σειρά άλλων υποθέσεων που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας «που ενοχλούν τον κ. Μητσοτάκη και θέλει να δημιουργήσει αντιπερισπασμό».