Ξεκίνησα να κάνω θέατρο γιατί μέσα από το θέατρο ξεκίνησα ένα ταξίδι ταυτότητας, όχι μόνο του εαυτού μου αλλά και των άλλων ανθρώπων, της φύσης, των συναισθημάτων και παράλληλα μέσα απ΄αυτή την τέχνη καταφέρνω να επικοινωνώ, καθώς είναι μια διαδικασία που επιστρατεύει όλες τις αισθήσεις.

Η πρώτη παράσταση που είδα ήταν το «Γάλα» του Κατσικονούρη με την Αννα Βαγενά.

Ο πρώτος μου ρόλος ήταν ο Γιάτ (τηλεγραφητής) από τον «Γάμο» του Τσέχωφ.

Αν δεν έκανα θέατρο μάλλον θα έκανα μαθήματα Τουρκικών, γιατί αυτό σπούδασα (πανικός στη σκέψη και μόνο).

Μια συμβουλή από τον δάσκαλό μου είναι «Η σκηνή είναι νεκρή, με την παρουσία σου θα ζωντανέψει και θα μιλήσει».

Πάνω στη σκηνή νιώθω να πλημμυρίζω από συν(αισθήματα).

Το πιο περίεργο πράγμα που μου έχει συμβεί στο θέατρο είναι όταν για πρώτη φορά είχα ξεχάσει τα λόγια μου σε παράσταση. Ήθελα να ανοίξει η σκηνή και να με καταπιεί.

Η παράσταση που πάντα θα θυμάμαι είναι «Το Πάρκο», μία παράσταση παντομίμας με τον Θωμά Βελισσάρη. Ήμουν θεατής, με συγκίνησε και μου θύμισε πόσο τυχερός είμαι που κάνω αυτό το επάγγελμα.

Το θέατρο για μένα είναι ένα συλλογικό άθλημα, ένα παιχνίδι, ένα σχολείο, μία διαδικασία πολυσύνθετη και ταυτόχρονα απλή, από την οποία παίρνεις ό,τι δίνεις.

Ονειρεύομαι να συνεχίσω να κάνω όνειρα για το μέλλον και να αγωνίζομαι για όλα αυτά που αγαπώ.

Info

• Ο Δημήτρης Κουστολίδης αποφοίτησε από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου στη Θεσσαλονίκη.

• Παράλληλα είναι απόφοιτος του τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο).

• Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Θωμά Βελισσάρη, Νίκο Σακαλίδη, Θεόδωρο Τερζόπουλο, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, Αλίκη Δουρμάζερ.

• Εχει συνεργαστεί με τους: Νίκο Σακαλίδη «12 αναμετρήσεις με μια ιδιοφυΐα» του Χ. Μπάρκερ και «Χέντα Γκάμπλερ» του Χ. Ίψεν, Θωμά Βελισσάρη «Ατλαζένιο Γοβάκι» του Π. Κλωντέλ, Δημήτρη Σακατζή «Διηγήματα» του Παπαδιαμάντη, Κατερίνα Ευαγγελάτου (ως χορευτής «Φαουστ» του Γκαίτε) Παυλίνα Χαρέλα (παιδικές παραστάσεις), Λέανδρο Ταλλιώτη «Γάμος» του Α. Τσέχωφ.

• Στις 10 Ιουλίου πρόκειται να παίξει στην παράσταση του έργου «Ο Βίος του Ευστράτιου» σε σύλληψη, συγγραφή και σκηνοθεσία Θωμά Βελισσάρη. Η παράσταση ανεβαίνει από το Studio του Θεάτρου Εταιρότητα, Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του 2ου Reborn in Athens, στο Θέατρο Θησείον, ένα Θέατρο για τις Τέχνες.

«Εύχομαι “Ο Βίος του Ευστράτιου” να αγκαλιαστεί και από το αθηναϊκό κοινό» λέει ο Δημήτρης Κουστολίδης «και να συνεχίσει την πορεία του, γιατί είναι ένα εγχείρημα στο οποίο πιστεύουμε πολύ όλα τα μέλη του θιάσου. Επίσης, εύχομαι να πραγματωθούν και οι υπόλοιπες θεατρικές δουλειές στις οποίες συμμετέχω. Τέλος, ελπίζω να αντεπεξέλθω στο καινούργιο μου ξεκίνημα ως διδάσκων στο μάθημα της κίνησης, στο εργαστήρι του Θεάτρου Εταιρότητας, που θα στεγάζεται στη σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου».