«Η υποψηφιότητα για το αξίωμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μπορούσε να με ενδιαφέρει» είπε ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής Die Welt.

Ο 59χρονος σοσιαλιστής και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας διευκρίνισε ότι δεν θα έκανε όμως για την προεδρία της Κομισιόν μία «καμπάνια για την καμπάνια, παρά μόνον με την αξίωση να κερδίσω». Η υποψηφιότητα για την προεδρία της Κομισιόν το 2019 δεν αποτελεί πάντως τη μοναδική επιλογή του. «Θα μπορούσα να κάνω καλά και κάτι άλλο», πρόσθεσε.

Ο Πιερ Μοσκοβισί επισήμανε, επίσης, ότι «η Σοσιαλδημοκρατία της Ευρώπης βρίσκεται σε κρίση. Λείπουν η συνοχή, η ηγεσία και οι ιδέες. Το ερώτημα είναι εάν μπορούμε αυτά να τα οικοδομήσουμε σε ένα-δύο χρόνια», όπως είπε.

Αναφερόμενος, τέλος, στην ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία τόνισε ότι πρέπει να ανανεωθεί. «Πρέπει να σταματήσουμε να θεωρούμε τους εκπροσώπους του Κέντρου προδότες και τους αριστερούς τρελούς. Πρέπει να αναπτύξουμε ένα σχέδιο για το πώς θα θέσουμε τέρμα στην ανισότητα στην Ευρώπη. Πρέπει να αποδείξουμε ηγετικές ικανότητες, διεθνώς και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από