Μετά από οκτώ μήνες σταματούν την αποχή τους από πλειστηριασμούς πρώτηςκατοικίας για οφειλές προς Δημόσιο και τράπεζες οι συμβολαιογράφοι.

Με ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν την αδιαφορία της Πολιτείας ναπροστατεύσει θεσμικά τους πολίτες που έχουν πραγματική αδυναμία νααποπληρώσουν τις οφειλές τους, γνωστοποιούν ότι στο εξής οιπλειστηριασμοί για κάθε οφειλή και για κάθε ακίνητο θα γίνονταικανονικά.

Οι συμβολαιογράφοι εδώ και καιρό είχαν περιορίσει την αποχήτους για οφειλές έως 300.000 ευρώ σχετικά με την πρώτη κατοικία. Πλέονκαι αυτοί οι πλειστηριασμοί θα γίνονται κανονικά.

Οπως αναφέρουν,«δυστυχώς, μετά την πάροδο οκτώ μηνών προκύπτει ότι ουδείςαπό τους Πολιτειακούς παράγοντες, κανένας πολιτικός χώρος και κανέναςκοινωνικός θεσμός δεν έκρινε σκόπιμο να προσεγγίσει το συγκεκριμένοπρόβλημα και να προτείνει έστω μια κάποια λύση.

Αντίθετα, η δική μας αποχή από τη διενέργεια συγκεκριμένωνπλειστηριασμών ενώ έδωσε προσωρινή λύση σε πολλούς συμπολίτες μαςέδωσε και την ευκαιρία σε όλους αυτούς που υποχρεούνται να προτείνουνλύσεις και να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις να καλυφθούν πίσω απότην αποχή μας, αφήνοντάς μας μόνους κάθε Τετάρτη να αντιμετωπίζουμεακραίες συμπεριφορές ελάχιστης μερίδας συμπολιτών μας, οι οποίοιπιστεύουν ότι οι συμβολαιογράφοι ευθύνονται γι’ αυτό που βιώνουν και ημη διενέργεια πλειστηριασμών είναι η λύση στο πρόβλημα.

Τα Συλλογικά Οργανα των Συμβολαιογράφων καταγγέλλουν την πλήρηαδιαφορία κάθε αρμοδίου σχετικά με το παραπάνω θέμα, καθώς και τηνάδικη στοχοποίηση των συμβολαιογράφων. Καλούν την Πολιτεία, ταπολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς να αναλάβουν επιτέλουςτις ευθύνες τους. Αποφασίζουν δε την παύση της αποχής τωνσυμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς».