Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ σχετικά με τον τραυματισμό του Κώστα Φιλιππίδη, καθώς και την επισκευή του ελαστικού τάπητα στο κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ.

Ο ΣΕΓΑΣ «εκφράζει την λύπη του για τον τραυματισμό του Κώστα Φιλιππίδη και εύχεται στον αθλητή να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στους στίβους και να συνεχίσει να μας χαρίζει μεγάλες επιδόσεις και σημαντικές διακρίσεις, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια», αναφέρει η ανακοίνωση για τον Έλληνα άλτη του επί κοντώ.

Ακολούθησε και η ανακοίνωση του νοσοκομείου που ενημέρωσε για την επιτυχία της επέμβασης, αλλά και την επιστροφή στη δράση μετά από περίπου 40 ημέρες:

«Με απόλυτη επιτυχία χειρουργήθηκε για αποκατάσταση ρήξης μηνίσκου, στο θεραπευτήριο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ, ο παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου Κώστας Φιλιππίδης. Σύμφωνα με τον θεράποντα χειρουργό, Διευθυντή του τμήματος ρομποτικής ορθοπεδικής κο Διονύση Χίσσα, ο χρόνος αποθεραπείας του κορυφαίου αθλητή του άλματος επί κοντώ εκτιμάται στις 40 ημέρες».

Όσο για το κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ, ο ΣΕΓΑΣ αναφέρει: «Η επισκευή του ελαστικού τάπητα στο κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ ήταν μέρος του συνολικού έργου της αποκατάστασής του, το οποίο όμως υλοποιήθηκε μόνο σε ότι αφορά τη στεγανοποίηση της οροφής.

Ο ΣΕΓΑΣ έθεσε και πάλι το θέμα αυτό σε συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο, δυστυχώς όμως το έργο δεν προχώρησε. Ακριβώς γι΄αυτό η ομοσπονδία αποφάσισε τον Μάιο να προκηρύξει η ίδια το έργο.

Η εταιρεία, που ανέλαβε την αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα είχε προγραμματίσει να ξεκινήσει τις σχετικές εργασίες την Πέμπτη (22/6), ακριβώς λόγω της απουσίας της εθνικής ομάδας στη Λιλ. Ελπίζουμε ότι η διοίκηση του ΟΑΚΑ θα προχωρήσει στην εκτέλεση του συνόλου των έργων που εκκρεμούν στο ΟΑΚΑ».