Στα χέρια της Αστυνομίας είναι 70χρονος που ομολόγησε και συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης για τη στυγερή δολοφονία 57χρονου, στις 10 Ιουνίου, κοντά στον Αγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής 11ης Ιουνίου, το πτώμα του θύματος είχε βρεθεί, από διερχόμενο πολίτη,σε υπαίθριο χώρο της παλαιάς εθνικής οδού.

Οπως διαπιστώθηκε, έφερε πολλαπλά χτυπήματα από μαχαίρι στονθώρακα και την κοιλιά, καθώς και μώλωπα στο πρόσωπο,ενώ από πάνω του είχε περάσει και αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο άνδρες ήταν γνωστοί μεταξύ τους. Είχαν συμφωνήσει να ξεκινήσει από τη Γλυφάδα όπου διέμενε ο 57χρονος με το αυτοκίνητό του και να πάει στη Χαλκίδα να παραλάβει τον καθ’ ομολογίαν του δράστη, για να τον μεταφέρει μέχρι τη βόρεια Ελλάδα, έναντι αμοιβής, κατά πληροφορίες 500 ευρώ.

Στη διαδρομή, το βράδυ της 10ης Ιουνίου, οι δύο άνδρες σταμάτησαν για φαγητό στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου. Στη συνέχεια αποχώρησαν με το αυτοκίνητο και το στάθμευσαν στον υπαίθριο χώρο-τόπο του εγκλήματος.

Εκεί φέρονται να λογομάχησαν, όταν ο 57χρονος αξίωσε να πληρωθεί επιτόπου τα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί για τη μεταφορά του 70χρονου.

Τότε ήρθαν στα χέρια και ο δράστης μαχαίρωσε τον 57χρονο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Φεύγοντας από τον τόπο του εγκλήματος, ο δράστης πήρε το αυτοκίνητο του θύματος και στη μανούβρα που έκανε για να διαφύγει πέρασε πάνω από το σώμα του 57χρονου.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας έφθασαν στα ίχνη του αξιοποιώντας υλικό από τις κάμερες που κατέγραψαν την πορεία του αυτοκινήτου του θύματος, από το dna που άφησε ο δράστης μέσα στο όχημα, καθώς κι από μαρτυρίες πολιτών που είχαν δει μαζί τους δύο άνδρες. Τον εντόπισαν το απόγευμα της Τρίτης σε περιοχή της Ημαθίας και τον προσήγαγαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας, όπου τελικά ομολόγησε την πράξη του.

Στην κατοχή του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, τέσσερα μαχαίρια, καθώς και τα ρούχα που φορούσε τη στιγμή της δολοφονίας.

Ο 70χρονος, ο οποίος πρόσφατα είχε αποφυλακισθεί καθώς είχε καταδικαστεί για απάτες, αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, με δικογραφίακακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του.