Σε φορτισμένο κλίμα, λίγο προτού επιβεβαιωθεί ο θάνατος συνολικά 30 ανθρώπων στο κολαστήριο του Grenfell Tower, η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επισκέφτηκαν την Παρασκευή το αθλητικό κέντρο, όπου προσφέρεται ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες από την πυρκαγιά.

Καθώς ανοίγει η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας στον πύργο με τα 120 διαμερίσματα και η οργή περισσεύει, η βασίλισσα και ο εγγονός της χαιρέτισαν τη «γενναιότητα και τη γενναιοδωρία» αστυνομικών, πυροσβεστών και εθελοντών, οι οποίοι έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να απεγκλωβίσουν τους κατοίκους.

Ενόσω όμως ετοιμάζονταν να φύγουν, ένας άνδρας, τους φώναξε να γυρίσουν πίσω. Στα χέρια του κρατούσε τις φωτογραφίες τριών παιδιών, φωνάζοντας ότι είναι φίλος της οικογένειας. Η βασίλισσα βρισκόταν ήδη στο αυτοκίνητο ενώ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ προσπάθησε να απολογηθεί διαβεβαιώνοντας ότι θα επιστρέψει.

Σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τη συναισθηματική του φόρτιση, ο άνδρας εξηγούσε ότι είχε ενοχληθεί που τόσος κόσμος έσπευσε στο αθλητικό κέντρο ενώ αισθάνεται ότι οι φίλοι του έχουν εγκαταλειφθεί στον καμένο πύργο.

Οι αρχές έχουν καταστήσει σαφές ότι έως ότου το κτίριο καταστεί απολύτως ασφαλές για τους πυροσβέστες δεν πρόκειται να ξεκινήσουν τις έρευνες στο κτίριο.

Μέχρι στιγμής, έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 30 ανθρώπων. Αρκετοί ωστόσο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και εκτιμάται ότι δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι, οι οποίοι ενδεχομένως να μην αναγνωριστούν και ποτέ.

Ελισάβετ και Ουίλιαμ παρέμειναν στο αθλητικό κέντρο περί τα 30 λεπτά, μία ημέρα αφότου η Τερίζα Μέι αρνήθηκε να το επισκεφθεί για λόγους ασφαλείας.