Η Ντόρις Γκρούενβλαντ γεννήθηκε το 1990. Στα 22 της, από μία εξέταση αίματος ρουτίνας, ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι οι οποίοι τη μεγάλωσαν δεν είναι οι βιολογικοί της γονείς. Στην πορεία ωστόσο ανακάλυψε ότι ούτε υιοθετημένη είναι, αλλά πως ο λόγος που δεν γνώρισε ποτέ τους βιολογικούς της γονείς οφείλεται σε ένα τραγικό λάθος της κλινικής.

«Ολο το σώμα μου άρχισε να τρέμει. Ηταν σαν να έχασα το έδαφος κάτω από τα πόδια μου», είχε δηλώσει η Γκρούενβλαντ πριν από έναν χρόνο, ενόσω η υπόθεση της είχε ήδη πάρει τη δικαστική οδό.

Σήμερα, στα 27 της δικαιώθηκε από το δικαστήριο, το οποίο της επιδίκασε το ποσό των 90.000 ευρώ απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της κλινικής, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Graz, ότι το «μπέρδεμα» των μωρών πραγματοποιήθηκε αλλού.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, επρόκειτο για «τεράστια αμέλεια» του προσωπικού της κλινικής, το οποίο έδωσε στη μία μητέρα που ανάρρωνε από καισαρική το μωρό μίας άλλης.

Η νεαρή γυναίκα εξακολουθεί να μη γνωρίζει ποιοι είναι οι βιολογικοί της γονείς. Σε χειρότερη ωστόσο κατάσταση είναι μάλλον ή άλλη γυναίκα με την οποία μπερδεύτηκε πριν από περίπου 30 χρόνια, που προφανώς δεν γνωρίζει καν ότι μεγάλωσε με «λάθος» γονείς.