Εδώ και περίπου ενάμισι έτος, συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο του 2016, η ΑΕΚ (παραδέχεται ότι) επιθυμεί την επέκταση της συνεργασίας της με τον σουηδό μέσο Γιάκομπ Γιόχανσον, ποδοσφαιριστή τον οποίο απέκτησε τον Ιανουάριο του 2015, όταν ακόμα βίωνε την ταλαιπωρία της συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής μιλούσε (και εξακολουθεί ακόμα να το κάνει) θερμά για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την Ενωση, ωστόσο στην ουσία της υπόθεσης καταγράφεται το ότι έχουμε Ιούνιο 2017, οι δύο πλευρές δεν έχουν δώσει ακόμα τα χέρια και το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι (2018). Κάτι που συνεπάγεται ότι κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο θα αποκτήσει το δικαίωμα να υπογράψει σε οποιαδήποτε ομάδα επιθυμεί δίχως οι Κιτρινόμαυροι να έχουν την παραμικρή οικονομική αξίωση.

Από εκεί που η ΑΕΚ είχε την κατάσταση στα χέρια της, βλέπει καθημερινά να της ξεγλιστρά όλο και περισσότερο από τα χέρια. Παρείχε στον Γιόχανσον το περιβάλλον και τις συνθήκες προκειμένου να εξελιχθεί, μέχρι που ο 27χρονος ανασταλτικός μέσος έφτασε στο σημείο να λογίζεται ως βασικός (κι όπως την πάει τη δουλειά, σύντομα και αναντικατάστατος) στην εθνική ομάδα της Σουηδίας που φλερτάρει με τη συμμετοχή της στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Παράλληλα όμως δεν προέβη στην οικονομική προσφορά που θα τον έπειθε να υπογράψει νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα κι έτσι ο Τζέι-Τζέι (όπως προσφωνείται στα αποδυτήρια της Ενωσης) έμεινε με τις αποδοχές των 22.000 ευρώ ετησίως, χρήματα τα οποία σήμερα στην ευρωπαϊκή πιάτσα θεωρούνται ελάχιστα σε σχέση με τα στοιχεία που ο ποδοσφαιριστής παρουσιάζει στους διεθνείς αγώνες με τη φανέλα της πατρίδας του.

Κοντολογίς, η ΑΕΚ πρέπει να αποφασίσει άμεσα μια γενναία αύξηση αποδοχών (ίσως και τα 500.000 ευρώ ετησίως να μην είναι αρκετά) προκειμένου να τον πείσει να υπογράψει νέο συμβόλαιο, ώστε να εξαφανίσει τον κίνδυνο της απώλειάς του δίχως να πάρει πίσω ούτε σεντ. Ειδάλλως, θα πρέπει να χαμηλώσει τις τωρινές απαιτήσεις της (αξιώνει 3 εκατ. ευρώ για την πώλησή του) και να τον παραχωρήσει με μικρότερο τίμημα.

Οι ομάδες που ενδιαφέρονται για τον Γιόχανσον (προς το παρόν το έχουν γνωστοποιήσει οι Ντιναμό Ζάγρεμπ και Μπριζ) γνωρίζουν ότι μπορούν να συμφωνήσουν απευθείας μαζί του τον ερχόμενο Ιανουάριο και αν αποφασίσουν ότι τον θέλουν από τώρα, θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν αυτή τη συνθήκη στο παζάρι που σίγουρα θα υπάρξει. Από την πλευρά του ο Σουηδός δεν δείχνει να βιάζεται ή να έχει πρεμούρα για την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Περιμένει την ΑΕΚ να ανέβει πολύ ψηλά, διαφορετικά, όπως δήλωσε, «θα ζήσω την εμπειρία του Τσάμπιονς Λιγκ που ανοίγεται ως προοπτική μπροστά μας κι αν έρθει κάτι καλό για μένα θα το συζητήσουμε».