Στην προσφώνησή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμάιερ, στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ανέφερε ότι το μέλλον της Ευρώπης χωρίς την Ελλάδα είναι στον ίδιο βαθμό αδιανόητο όσο και το παρελθόν της χωρίς την Ελλάδα.

Θέλουμε να εργασθούμε μαζί για μια δυνατή, αλληλέγγυα ευρωπαϊκή κοινότητα, ανέφερε. Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο υπογράμμισε πως «έχουμε ένα εκ πεποιθήσεως Ευρωπαίο στο πλευρό μας ακόμη και εκεί όπου πρέπει να συνομιλήσουμε και να διαπραγματευτούμε για δύσκολα ζητήματα».

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον κ. Παυλόπουλο, ο κ.Στάινμάιερείχε εκφράσει τη βεβαιότητά του ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15/6, θα έχουμε συμφωνία.

Ο πρόεδρος της Γερμανίας εξέφρασε την ελπίδα ότι οι υφιστάμενες διαφορές θα ξεπεραστούν, και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μια κοινή λύση.

Παυλόπουλος: Οι εταίροι να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει πλήρως όλες τις υποχρεώσεις της και ζητεί την εκπλήρωση των υποχρεώσεων και από την πλευρά των εταίρων, με βάση την αρχή τα αλληλεγγύης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η αλληλεγγύη που πρέπει να δοθεί σήμερα στην Ελλάδα αποτελεί πρόκριμα για ολόκληρη την Ευρώπη: «Να σκεφθούν οι εταίροι ό,τι δικαιούται ο ελληνικός λαός, και να είστε σίγουρος κύριε Πρόεδρε, ότι ο λαός μας θα το ανταποδώσει».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας τόνισε ότι οι δεσμεύσεις των εταίρων μας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν πρέπει να εμποδιστούν λόγω της προεκλογικής περιόδου στη Γερμανία. Η συμφωνία θα υπάρξει, και η Γερμανία δεν πρέπει να σκεφθεί θέματα πολιτικού κόστους, είπε ο κ. Παυλόπουλος.