Ξεκίνησα να κάνω θέατρο γιατί δεν κατάφερα να περάσω στην ΑΣΟΕΕ και έπρεπε να πάρω αναβολή για το στρατό.

Η πρώτη παράσταση που είδα ήταν νομίζω οι επιθεωρήσεις στο «Αλσος» με τον Γιώργο Οικονομίδη τα καλοκαίρια, αλλά η πρώτη παράσταση που με σημάδεψε ήταν το «Τάνγκο» με τον Νίκο Κούρκουλο.

Ο πρώτος μου ρόλος ήταν τρεις ρόλοι στην παράσταση του έργου «Η μικρή μας πόλη» στο θέατρο Λαμπέτη σε σκηνοθεσία Μίνου Βολανάκη.

Αν δεν έκανα θέατρο μάλλον θα έκανα σινεμά, τηλεόραση, κηπουρική, τουριστικά επαγγέλματα, διακόσμηση και άλλα πολλά.

Μια συμβουλή από τον δάσκαλό μου είναι «Να μην αλλάξω το επώνυμο μου σε πιο εύκολο. Μου το συμβούλεψε ο Πάνος Χατζηκουτσέλης (κάτι ήξερε).

Πάνω στη σκηνή νιώθω υπέροχα συνήθως. Αν έχω καλούς συνάδελφους δε, πάντα νιώθω υπέροχα!

Στη σκηνή συμβαίνουν πολλά περίεργα πράγματα. Συνήθως φαντάζουν περίεργα μόνο σε εμάς που είμαστε πάνω στη σκηνή. Το κοινό συχνά δεν τα καταλαβαίνει καθόλου.

Η παράσταση που πάντα θα θυμάμαι είναι ευτυχώς πολλές με πολλή αγάπη! Αλλά αν πρέπει να ξεχωρίσω μια είναι η πρώτη μου με πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα πολύ αγαπημένο έργο. Η «Ολεάννα» του Ντέιβιντ Μάμετ, στο Απλό Θέατρο σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα.

Το θέατρο για μένα είναι δουλειά και διασκέδαση μαζί. Χαρά και γνώση μαζί. Παιχνίδι και κόπος μαζί.

Ονειρεύομαι να έχουν υγεία οι άνθρωποι που αγαπώ, να είναι ευτυχισμένοι, κι εγώ να μπορώ να δουλεύω για πολλά χρόνια ακόμα.

Info

• Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1960.

• Σπούδασε θέατρο και σκηνοθεσία κινηματογράφου στη σχολή της Ευγενίας Χατζίκου απ’ όπου και αποφοίτησε το 1982.

• Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τους Α. Αντωνίου, Α. Αντύπα, Μ. Βολανάκη, Ν. Καμτσή, Ν. Μαστοράκη, Σ. Φασουλή, Θ. Μοσχόπουλο, Β. Μαυρομμάτη, Γ. Μιχαλακόπουλο, Γ. Βαλτινό, Γ. Χουβαρδά, Μ. Μάλφα, Ν. Κοντούρη, Θ. Παπαγεωργίου, Δ. Παπαδοπούλου, Π. Φιλιππίδη, Κ. Νικολαίδη, κ.ά.

• Εχει παίξει σε αρκετές ελληνικές και ξένες κινηματογραφικές ταινίες καθώς και σε τηλεοπτικές σειρές.

• Αυτό το διάστημα παίζει στην παράσταση του έργου «Εκτός Υλης» του Κώστα Λειμονή, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαίδη. Η παράσταση θα περιοδεύσει το καλοκαίρι και τον χειμώνα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

• Επόμενη παρουσίαση του «Εκτός Υλης» στις 12/6 στη Σύρο και 17/6 στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη

• Τον χειμώνα θα συνεργαστεί και πάλι με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο στο έργο «Το Τίμημα» του Αρθουρ Μίλλερ στο θέατρο Ιλίσια, σε σκηνοθεσία Ιωάννας Μιχαλακοπούλου.