Το τσεκούρι του πολέμου ξέθαψαν στον Παναθηναϊκό και δύο ημέρες πριν από τον τέταρτο τελικό της Α1 στο ΟΑΚΑ ηχούν ήδη τα τύμπανα. Λίγες ώρες μετά την τεχνική ανάλυση του Τσάβι Πασκουάλ που δεν ανέφερε το ελάχιστο για τη διαιτησία των Σχινά, Καρακατσούνη, Δεσλή, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωσή της και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με πέντε αναρτήσεις στο προσωπικό account του στο instagram έδωσαν το στίγμα για τον μεθαυριανό τελικό.

«Εφτασε η ώρα να αντιμετωπίζονται όλες οι ομάδες με τα ίδια σταθμά και να πάψει να απολαμβάνει την ασυλία η ομάδα του Δημοσίου. Εάν το κράτος δεν λάβει τα μέτρα του, θα τα λάβουμε εμείς» καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, που κάνει λόγο για κλοπή από τους διαιτητές. «Ολη η φίλαθλη Ελλάδα είδε τους κυρίους Καρακατσούνη και Σχινά να κλέβουν την καθαρή νίκη μας και να τη χαρίζουν με το έτσι θέλω στον αντίπαλο. Περιμένουμε την παραδειγματική τιμωρία τους από την ΚΕΔ».

Επίσης ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με σειρά αναρτήσεών του στο instagram έστειλε σαφή μηνύματα. «Πέρυσι κλέψατε με τον βηματούλη, φέτος εμείς ή κανείς», «όποιος σπέρνει άνεμους, θερίζει θύελλες», «2-3 με κάθε τρόπο» ήταν μερικά μηνύματα που έστειλε ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τον τελικό του ΟΑΚΑ.

Παράλληλα ο Τσάβι Πασκουάλ προετοιμάζει την ομάδα του για αγώνα που θα δώσει παράταση στην υπόθεση τίτλος ή θα κρίνει τον πρωταθλητή, με αμφίβολο τον Γιάννη Μπουρούση που υποφέρει από πόνους στη μέση. Λογικά ο έλληνας σέντερ δεν θα χάσει ένα τόσο κρίσιμο ματς και θα τεθεί στη διάθεση του Καταλανού, ο οποίος στις δηλώσεις του δεν ανέφερε τίποτα για τη διαιτησία. «Αλλαξε το ματς με δύο κακές μας άμυνες, χάσαμε βολές, την μπάλα, αλλά ακόμη κι έτσι μπορούσαμε να νικήσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.