Σομαλοί ισλαμιστές αντάρτες λιθοβόλησαν την Κυριακή μέχρι θανάτου άνδρα που κατηγορείτο για μοιχεία, όπως ανακοίνωσαν, γεγονός που υπενθύμισε ότι η οργάνωση αλ Σεμπάμπ είναι ακόμη αρκετά ισχυρή ώστε να προχωρά σε δημόσιες εκτελέσεις παρά το γεγονός ότι έχει χάσει τον έλεγχο των περισσότερων πόλεων και κοινοτήτων που κατείχε.

Εκατοντάδες άνθρωποι παρακολούθησαν την εκτέλεση του 44χρονου Νταγιόου Μοχάμεντ Χάσαν στο χωριό Ράμο Αντεϊ στην περιοχή του Κόλπου, στο νότιο-κεντρικό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ, η οποία συνδέεται με την αλ Κάιντα.

Ο Μουάλιμ Γκίντοου δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ο Χάσαν ήταν θαμμένος ως τη μέση όταν λιθοβολήθηκε.

«Ο άνθρωπος είχε παντρευτεί δύο γυναίκες και είχαν παιδιά. Λιθοβολήθηκε δημόσια μέχρι θανάτου διότι διέπραξε μοιχεία βάσει της σαρίας», είπε ο Γκίντοου, αναφερόμενος στον ισλαμικό νόμο.

«Ο άνδρας είχε και τρίτη γυναίκα, η οποία ήταν χωρισμένη. Δεν την πήρε με βάση τη σαρία. Την παραπλάνησε, λέγοντάς της ότι είχε έγκριση από σεΐχη, και ότι ήταν παντρεμένοι. Αλλά όταν η γυναίκα έμεινε έγκυος, οι δυο οικογένειες το συζήτησαν και δεν υπήρχε κανένα έγκυρο έγγραφο γάμου. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν την είχε παντρευτεί και αποφάσισε να λιθοβοληθεί μέχρι θανάτου».

Η σομαλική κυβέρνηση δεν σχολίασε την πληροφορία.