Ο Σεμπάστιαν Φέτελ κέρδισε το κοσμοπολίτικο γκραν πρι στο Μονακό, όμως, αυτό συνέβη χάρη στην Ferrari, που άλλαξε τη ρότα του αγώνα μέσα στα πιτ στοπ. Ο γερμανός οδηγός της Ferrari, ο Φέτελ «προσπέρασε» με ύποπτο τρόπο τον ομόσταβλο του – και πρωτοπόρο εώς και τη μέση του αγώνα Κίμι Ραϊκόνεν – μέσα στα πιτ στοπ, κάτι που φαίνεται ότι εξόργισε τον φιλανδό οδηγό, ο οποίος κράτησε το θυμό του έως και το τέλος του αγώνα! Έτσι, ο Φέτελ γεύτηκε τη σαμπάνια στο πόντιουμ του Μονακό, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο ο Ραϊκόνεν.

Η Scuderia κέρδισε το γκραν πρι στο Μονακό έπειτα από 16 χρόνια – ήταν το 2001 η τελευταία φορά που τον αγώνα για την Ferrari τον είχε κερδίσει ο Μίκαελ Σουμάχερ. Τρίτος ο Ρικιάρντο, έβδομος ο Χάμιλτον.

Η πρώτη δεκάδα έχει ως εξής: Φέτελ, Ραϊκόνεν, Ρικιάρντο, Μπότας, Φερστάπεν, Σάινθ, Χάμιλτον, Γκροζάν, Μάσα, Μάγκνουσεν, Πάλμερ, Οκόν, Πέρεζ.

Η σημερινή στρατηγική της ιταλικής ομάδας είχε ένα σκοπό: την αύξηση της βαθμολογικής διαφοράς του Φέτελ έναντι του Λιούις Χάμιλτον, με τον πρώτο να ηγείται της βαθμολογίας των οδηγών με 129 βαθμούς έναντι 204 που έχει πλέον ο βρετανός οδηγός της Mercedes-Benz.