Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι το επίπεδο συναγερμού στη χώρα ανεβαίνει στο μέγιστο επίπεδο, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα άμεσης εκδήλωσης νέας τρομοκρατικής επίθεσης μετά το μακελειό στο Μάντσεστερ.

Η Μέι δήλωσε σε τηλεοπτικό της διάγγελμα ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα να υπάρχει ευρύτερος κύκλος προσώπων που να συνδέονται με τη βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η ανεξάρτητη επιτροπή που προσδιορίζει το επίπεδο κινδύνου κρίνει, βάσει της εξέλιξης των ερευνών, ότι ο συναγερμός πρέπει να αυξηθεί στο «κρίσιμο» επίπεδο από «πολύ σοβαρό».

«Αυτό σημαίνει ότι το συμπέρασμά τους είναι πως μία νέα επίθεση όχι μόνο παραμένει πολύ πιθανή, αλλά ίσως είναι άμεσα επικείμενη» εξήγησε.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας ανακοίνωσε επίσης ότι μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων θα βοηθήσουν την ενίσχυση της ασφάλειας σε τοποθεσίες-κλειδιά και στρατιώτες θα αναπτυχθούν σε δημόσιες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και αθλητικά γεγονότα.