Την πρώτη φωτογραφία του Σαλμάν Αμπέντι, του 22χρονου που αιματοκύλισε το βράδυ της Δευτέρας το Μάντσεστερ, έδωσαν στη δημοσιότητα οι βρετανικές αρχές.Σύμφωνα με τον γάλλο υπουργό Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ, ο οποίος επικαλέστηκε πληροφορίες των βρετανών ερευνητών, ο δράστης είχε πιθανότατα ταξιδέψει στη Συρία και είχε διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Στη φωτογραφία, που έχει τραβηχτεί πριν από κάποια χρόνια, ο Αμπέντι φαίνεται να παρακολουθεί κάποιου είδους μάθημα σε τζαμί.

Όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ ο Αμπέντι ήταν γνωστός στις βρετανικές αρχές χωρίς, ωστόσο, να είναι αντικείμενο κάποιες ενεργής έρευνας αλλά πιθανότατα αντιμετωπιζόταν σαν περιφερειακό πρόσωπο όπως ο Χαλίντ Μασούντ, ο άνδρας που επιτέθηκε με μαχαίρι στη βρετανική Βουλή.

Τόσο ο Σαλμάν όσο και ο αδερφός του Ισμαΐλ, που φέρεται να έχει συνελήφθη λίγες ώρες μετά το μακελειό, ήταν συχνοί επισκέπτες στο τζαμί του Ντίντσμπουρι ενώ ο πατέρας του ήταν γνωστή φιγούρα στην τοπική κοινότητα.

Όπως αποκαλύπτει άτομο του στενού φιλικού του περιβάλλοντος, ο 22χρονος ήταν μπλεγμένος για χρόνια με συμμορίες και μόλις το τελευταίο διάστημα «επέστρεψε» στο Ισλάμ και ριζοσπαστικοποιήθηκε. Η δε οικογένειά του ήταν βαθιά θρησκευόμενη και μοναχική.