Αναβλήθηκε για τις 23 Ιουνίου η συνεδριαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων των Ελληνικών Πετρελαίων ύστερα από αίτημα της Paneuropean, του ομίλου Λάτση, που ελέγχει το 45,47 % των μετοχών της εταιρείας.

Η επίσημη αιτιολογία για την αναβολή, συμφωνα με την επιστολή της Paneuropean που ανέγνωσε στη συνέλευση ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ κ. Ευστάθιου Τσοτσορός είναι το γεγονός οτι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις μεταξύ των βασικών μετόχων, δηλαδή της Paneuropean και του Δημοσίου.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πληροφορίες από πηγές που έχουν γνώση του θέματος ανέφεραν ότι το θέμα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα είναι η αύξηση της εκπροσώπησης της Paneuropean στη διοίκηση του ομίλου, ανάλογα με τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο.

Αλλες πληροφορίες έθεταν στο κάδρο το συνολικό πλαίσιο των σχέσεων του ομίλου με το Κράτος, που περιλαμβάνει και την επένδυση στο Ελληνικό με τις καταγγελλόμενες καθυστερήσεις στην έναρξη των εργασιών, τα θέματα που ανέκυψαν με την Αρχαιολογική και τη Δασική υπηρεσία κ.α.

Η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Ιουνίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από