Η Ρεάλ Μαδρίτης ανέβηκε ξανά στην κορυφή του ισπανικού ποδοσφαίρου. Νίκησε στο Ροσαλέδα τη Μάλαγα 2-0 και κατέκτησε τον 33ο τίτλο στην ιστορία της. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν έφτασε στη νίκη με γκολ των Κριστιάνο Ρονάλντο (2′) και Καρίμ Μπενζεμά.

Την ίδια στιγμή, η Μπαρτσελόνα νικούσε στο Καμπ Νου την Εϊμπαρ 4-2, παρά το γεγονός ότι είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-0. Ο Ινούι με δύο γκολ (7′ και 61′) έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, η Μπαρτσελόνα μείωσε με αυτογκόλ του Τζούνγκα (63′), έχασε πέναλτι με τον Μέσι (70′) και ισοφάρισε με τον Σουάρες (73′). Στο 74′ η Εϊμπαρ έμεινε με δέκα παίκτες και ο Μέσι σκόραρε δύο φορές (75′ και 90+2) για να διαμορφώσει το τελικό 4-2.

Στο νήμα πήρε το εισιτήριο για το Europa League η Σοσιεδάδ, καθώς με την ισοπαλία 2-2 στο ματς με τη Θέλτα στο Βίγκο πήρε τον βαθμό που χρειαζόταν για να καταλάβει την 6η θέση στην τελική κατάταξη της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η Σοσιεδάδ βρέθηκε πίσω στο σκορ 2-1 στο 90΄, όμως στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χουάνμι Χιμένεθ ισοφάρισε και έστειλε τους συμπαίκτες του στα ουράνια!

Την ίδια ώρα η Ατλέτικο Μαδρίτης νικούσε 3-1 την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο τελευταίο παιχνίδι των «ροχιμπλάνκος» στο ιστορικό «Βιθέντε Καλντερόν».

Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε κατετάγη 7η και θα πρέπει να περιμένει τον τελικό κυπέλλου Μπαρτσελόνα-Αλαβές (27/5) για να μάθει το… ευρωπαϊκό της μέλλον. Εάν επικρατήσει η «Μπάρτσα», που είναι και το πιθανότερο, η Αθλέτικ θα παίξει στους προκριματικούς του Europa League και η Σοσιεδάδ απευθείας στους ομίλους.