Ξεκίνησα να κάνω θέατρο γιατί ένιωθα έντονη την παρουσία του υποσυνείδητου στη ζωή μου. Αυτό με έκανε να θέλω να ανακαλύψω πώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω γενικότερα σε μια μορφή τέχνης. Κατάλαβα ότι στο θέατρο το υποσυνείδητο είναι αυτό που καθορίζει την καλλιτεχνική σου κατάθεση.

Η πρώτη παράσταση που είδα ήταν μια επιθεώρηση με τον Κώστα Βουτσά, τον Στάθη Ψάλτη και πολλούς αλλούς που αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι, καθώς ήμουν σε πολύ μικρή ηλικία.

Ο πρώτος μου ρόλος ήταν στην «Τραπεζαρία» του Άλμπερτ Γκέρνυ, στην ερασιτεχνική σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου, όπου έκανα πέντε διαφορετικούς ρόλους!

Αν δεν έκανα θέατρο, μάλλον θα ασχολούμουν με την Αστροφυσική.

Μια συμβουλή από τον δάσκαλό μου είναι να μην ακούω συμβουλές.

Πάνω στη σκηνή νιώθω υπεύθυνος, σαν να πρόκειται να κάνω ένα δύσκολο χειρουργείο.

Το πιο περίεργο πράγμα που μου έχει συμβεί στο θέατρο… προσπαθώ να θυμηθώ κάτι φυσιολογικό, αλλά δεν…

Η παράσταση που πάντα θα θυμάμαι είναι ο «Πεέρ Γκυντ» του Χένρικ Ιψεν, σε σκηνοθεσία Peter Zadek, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Τόσο λιτή και τόσο μαγική…

Το θέατρο για μένα είναι μια αποθήκη με παιδικά παιχνίδια.

Ονειρεύομαι να ζήσω.

Info

• Ο Δημήτρης Μπίτος σκηνοθετεί την παράσταση του έργου «Πορνογραφία» του Simon Stephens που παίζεται έως τις 21/5/2017 στο Θέατρο Θησείον (Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, 210-3255.444).

• Το 2007 ίδρυσε μαζί με την ηθοποιό Ειρήνη Δράκου την Ομάδα ΑΣΙΠΚΑ.

• Από το 2007 η ΑΣΙΠΚΑ έχει πάνω από 13 παραστάσεις και performances στο ενεργητικό της, τις οποίες έχει παρουσιάσει τόσο σε θεατρικούς χώρους όσο και σε μη συμβατικούς (εγκαταλειμμένα κτίρια, δημόσιους χώρους, μνημεία).