Ξεκίνησε η διαδικασία αντικατάστασης του απολυθέντα διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ με τις πρώτες συνεντεύξεις να λαμβάνουν χώρα σήμερα Σάββατο. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ υποψήφια για τη θέση του νέου διευθυντή είναι 11 άτομα.

Ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής διευθυντής του FBI Άντριου ΜακΚέιμπ είναι μεταξύ των τεσσάρων ατόμων που θα συναντηθούν με τον Γενικό Εισαγγελέα Τζεφ Σέσσιονς και τον αναπληρωτή του Ροντ Ρόντενστεαιν.

Οι άλλοι δύο υποψήφιοι που κατονομάζονται στον αμερικανικό Τύπο είναι ο δικαστής της Νέας Υόρκης Μαίκλ Γκαρσία και η κορυφαία δικηγόρος Άλις Φίσερ.

Ο κ. Γκαρσία είναι πρώην εισαγγελέας της Νέας Υόρκης και η κα Φίσερ έχει διατελέσει βοηθός γενικός εισαγγελέας του αμερικανικού τμήματος δικαιοσύνης. Αυτή τη στιγμή εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο.

Ένας από αυτούς που πέρασαν από συνέντευξη είναι ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Κόρνιν, ο δεύτερος δημοκρατικός ηγέτης της Γερουσίας ο οποίος έχει υπηρετήσει και ως Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας.

Η απόφαση του αμερικανού προέδρου να απομακρύνει τον Τζέιμς Κομέϊ ο οποίος διερευνούσε την πιθανότητα εμπλοκής της ρωσικής πλευράς στις αμερικανικές εκλογές, από τη θέση του διευθυντή του FBI, προκάλεσε σειρά αντιδράσεων.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σαν Σπέκερ είπε στους δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος μόλις βρει τον σωστό υποψήφιο, που θα πληρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις, θα τον χρήσει διευθυντή του FBI.

Κυβερνητική πηγή που επικαλείται το Fox News ανέφερε ότι ο Τραμπ κινείται γρήγορα για να βρει τον αντικαταστάτη, προσθέτοντας πως δίνεται η δέουσα προσοχή και πως δεν πρόκειται να γίνουν εκπτώσεις σε σχέση με τα προσόντα του νέου διευθυντή.