Ενα παιχνίδι που όδευε προς την παράταση κρίθηκε, εντέλει, από μια αβλεψία του βοηθού διαιτητή Καλφόγλου, ο οποίος στο 81′ δεν είδε (αν και μπροστά του) ότι ο Ενρίκε βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, σκοράροντας το τέρμα με το οποίο ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας με 2-1. Η αλήθεια είναι ότι ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν σχετικά καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, προσπαθώντας να παίξει ποδόσφαιρο και να διατηρήσει την ΑΕΚ σε παθητικό ρόλο. Εκείνη έμοιαζε να βολεύεται με αυτή την κατάσταση αναζητώντας το γκολ σε αντεπιθέσεις, οι οποίες ωστόσο αποδείχθηκε ότι γίνονταν άναρχα και δίχως εναλλαγές της μπάλας στο επίπεδο που η Ενωση έχει συνηθίσει φέτος τους οπαδούς της. Οι δύο ομάδες έφτασαν στο 1-1 σκοράροντας στο ίδιο λεπτό, συγκεκριμένα στο 24ο. Ο τυπικά γηπεδούχος ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ χάρη σε τέρμα του Μπίσεσβαρ και η ΑΕΚ ισοφάρισε δευτερόλεπτα αργότερα ύστερα από σουτ του Χριστοδουλόπουλου και δώρο του τερματοφύλακα Γλύκου, ο οποίος έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του. Ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε πολύ και όλα έδειχναν παράταση μέχρι να σημειωθεί το αντικανονικό γκολ του Ενρίκε. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας ύστερα από 14 χρόνια και αυτό είναι το πέμπτο τρόπαιο της ιστορίας της στον θεσμό. Παράλληλα και το πρώτο της εποχής Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος συμπλήρωσε πέντε χρόνια στον ΠΑΟΚ περιμένοντας να ζήσει την πρώτη μεγάλη χαρά. Εστω και με κάλπικο γκολ…

ΠΑΟΚ:Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα,Κρέσπο,Λέοβατς,Κάνιας,Σάκχοφ,Τσίμιροτ(86′Μαλεζάς),ΤζάλμαΚάμπος (72′ΠέδροΕνρίκε),Μπίσεσβαρ(88′Κίτσιου), Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ:Ανέστης,Γκάλο, Τσιγκρίνσκι,Βράνιες,Ντίντακ,Σιμόες(82′ ΟύγκοΑλμέιδα),Γιόχανσον,Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, ΠατίτοΡοντρίγκες(68′ Γαλανόπουλος),Αραούχο.