Ξεκίνησα να κάνω θέατρο γιατί τότε μου φαινόταν πολύ ριψοκίνδυνο κι αυτό μου άρεσε.

Η πρώτη παράσταση που είδα ήταν «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» με τον Γιάννη Φέρτη και Ξένια Καλογεροπούλου στο θέατρο Χατζώκου της Θεσ/νίκης.

Ο πρώτος μου ρόλος ήταν η Γκόλφω με τον ΦΟΘΚ (φοιτητικός όμιλος θεάτρου κινηματογράφου στην Θεσ/νίκη ) και η πρώτη μου σκηνοθεσία ήταν το έργο της Κατρίν Αν «Τίτα –Λου». Παίζαμε με την Αργυρώ Πιπίνη, η οποία τώρα μετέφρασε το «Δηλητήριο» που παίζω αυτή την εποχή.

Αν δεν έκανα θέατρο, μάλλον θα έκανα ψάρεμα.

Μια συμβουλή από τον δάσκαλό μου είναι «Δείξε ηρωισμό» μου το είπε η δασκάλα μου Ρούλα Πατεράκη τώρα στις πρόβες για το «Δηλητήριο».

Πάνω στη σκηνή νοιώθω ότι είναι λίγο παράξενο να είσαι την ίδια στιγμή ο εαυτός σου, αλλά και κάποιος άλλος.

Το πιο περίεργο πράγμα που μου έχει συμβεί στο θέατρο ήταν όταν παίζαμε σε ένα φεστιβάλ στη Μομπέζ της Γαλλίας την «Περσεφόνη» σε σκηνοθεσία Μπομπ Ουίλσον και το κοινό διχάστηκε. Άλλοι χειροκροτούσαν, άλλοι γιουχάιζαν. Στο τέλος επικράτησε το χειροκρότημα, ευτυχώς.

Η παράσταση που πάντα θα θυμάμαι είναι οι «Βάκχες» και «Υλικό Μήδειας» με το θέατρο » Άττις» του Θεόδωρου Τερζόπουλου σε μια αξέχαστη περιοδεία στην πρώην ΕΣΣΔ.

Το θέατρο για μένα είναι αναζήτηση, επικοινωνία, χαρά, αγωνία.

Ονειρεύομαι όπως λέει και το τραγούδι «τα όνειρά σου μην τα λες, γιατί μια μέρα κρύα μπορεί και οι φροϋδιστές ναρθούν στην εξουσία».

Info

• Η Εύρη Σωφρονιάδου αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή της Ρούλας Πατεράκη στη Θεσσαλονίκη και έπαιξε σε παραστάσεις της «Επιθεώρησης δραματικής τέχνης » της Ρούλας Πατεράκη.

• Συνεργάστηκε για αρκετά χρόνια με το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου και τον Μπόμπ Ουίλσον.

• Στον κινηματογράφο συνεργάστηκε με τον Χ . Βακαλόπουλο, με την Α. Αγγελίδη, τον Σ. Χαραλαμπόπουλο, Κ. Γιάνναρη, κ.ά.

• Εχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Τίτα –Λου», «Δίδυμες», «Περιγραφή εικόνας», «Μικρός πρίγκηπας», κ. ά.

• Αυτή την περίοδο παίζει στην παράσταση του έργου «Δηλητήριο» της Λότ Φέικεμανς, σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη, με τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο και τον Σπύρο Βάρελη, στο θέατρο Faust κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00 & Κυριακή 20.30. Εως 28/5/2017.