Απολύτως ελεύθερη να διατυπώνει απόψεις σχετικά με τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Τουρκία ασχέτως της συμφωνίας για το προσφυγικό δηλώνει η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ τονίζοντας ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής αποτελεί λόγο διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Άγκυρα.

«Είμαι απολύτως ελεύθερη να διατυπώνω με σαφήνεια απόψεις σχετικά με τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Τουρκία. Και τούτο ισχύει όχι μόνο δημοσίως, αλλά κυρίως σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με την τουρκική κυβέρνηση. Είναι απολύτως σωστό το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση της δίνει βοήθεια, δεδομένου ότι η Τουρκία έχει δεχτεί τρία εκατομμύρια πρόσφυγες, όπως προβλέπει η εν λόγω συμφωνία», δήλωσε η καγκελάριος σε συνέντευξή της στην Kölner Stadt-Anzeiger, απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι είναι ευάλωτη σε εκβιασμό.

Σχετικά με το πρόσφατο δημοψήφισμα η γερμανίδα καγκελάριος, τόνισε στην εφημερίδα της Κολωνίας ότι «πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι με την κριτική μας, δεν τίθεται θέμα, αλλά παράλληλα πρέπει να είμαστε επίσης και έξυπνοι, διότι οι καλές σχέσεις με την Τουρκία είναι προς το συμφέρον μας. Εντούτοις η επαναφορά της θανατικής ποινής θα αφαιρούσε τη βάση για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από