Ξεκίνησα να κάνω θέατρο γιατί θέλω να αλλάξω τον κόσμο. Να μετακινήσω κάτι σε αυτό που με περιβάλλει. Δεν νομίζω ότι τα καταφέρνω, αλλά για αυτό δουλεύω.

Η πρώτη παράσταση που είδα ήταν «Το διπλανό κρεβάτι» του Μανόλη Κορρέ, στο Καμπέρειο Θέατρο στα Γιάννενα, το 1983. Ήταν η πρεμιέρα του πατέρα μου κι η μητέρα μου αποφάσισε πως μπορούμε να τη δούμε παρέα, αν και ήμουνα λίγων μηνών. Μάλλον ήμουν ήσυχο βρέφος, μετά χάλασα.

Η πρώτη μου σκηνοθεσία ήταν «Η μπέμπα» του Δημήτρη Τσεκούρα, με ηθοποιό τη Ναταλία Στυλιανού στο Απλό Θέατρο και με τη στήριξη του Αντώνη Αντύπα.

Αν δεν έκανα θέατρο μάλλον θα έκανα οτιδήποτε σχετίζεται με το βιβλίο και τις εκδόσεις. Μάλλον μπορώ να δουλεύω μόνο με αυτά που αγαπώ πραγματικά.

Μια συμβουλή από τον δάσκαλό μου είναι «Όταν αισθάνεσαι πως οι πολλοί συμφωνούν μαζί σου, να αμφιβάλλεις …» Στέφανος Ροζάνης.

Η παράσταση που πάντα θα θυμάμαι είναι οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Πήτερ Μπρουκ, στο θέατρο Πέτρας.

Το θέατρο για μένα είναι τόπος συνάντησης με άλλους δημιουργούς και μέσο για να μιλήσουμε για τον «ου-τόπο».

Ονειρεύομαι να ανεβάσω μια αρχαία ελληνική τραγωδία με τη συνεργάτιδά μου χορογράφο Πωλίνα Κρεμαστά.

Info

Αυτή την περίοδο ο Ορέστης Τάτσης σκηνοθετεί την παράσταση του έργου «Μια εξαιρετικά απλή δουλειά» του Κωνσταντίνου Δ. Τζαμιώτη, που παίζεται στο Studio Μαυρομιχάλη έως τις 7 Μαΐου 2017.

• Σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Φ.Π.Ψ.). Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Πολιτιστική Διαχείριση του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Συνεργάζεται συστηματικά με την ΈΩΣ- art σε σεμινάρια και μαθήματα.

• Δίδαξε στη Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, Ιστορία θεάτρου και Φιλοσοφία.

• Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: “Η μπέμπα” του Δ. Τσεκούρα, “Η Μαρκησία ντε Σαντ” του Γιούκιο Μισίμα, “Τα μάγια της πεταλούδας” του Φ. Γ. Λόρκα, “Η Φθορά” του Δ. Τσεκούρα, “Τερματικός σταθμός” του Κ. Τζαμιώτη.

• Είναι σύμβουλος δραματουργίας και σταθερός συνεργάτης της ομάδας χορού “Creo”

• Καλλιτεχνικός διευθυντής της Α.Μ.Κ.Ε. «ρέον» με την οποία έχει πραγματοποιήσει παραγωγές θεάτρου και σύγχρονου χορού, εκθέσεις ζωγραφικής και άλλες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

• Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη με τους Δ. Γιαννακόπουλο, Β. Νικολαίδη, Α. Αντύπα.

• Κείμενά του έχουν συμπεριληφθεί σε εκδόσεις (Ομοίωμα Δημοκρατίας εκδ. Εξάρχεια), προγράμματα παραστάσεων (Κ.Θ.Β.Ε., ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων κ.ά.), περιοδικά (Βαβυλωνία,Contact, City Vibes), εφημερίδες (Εφημερίδα των Συντακτών, Αυγή, Σύγχρονη Έκφραση, Ηπειρωτικός Αγώνας) και στο διαδίκτυο (TVXS) με θέμα την πολιτική, το θέατρο, τη ζωγραφική, το βιβλίο κ.ά.

• Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού Λόγου και Κριτικής «το έρμα» στο οποίο αρθρογραφεί.