Τίποτα δεν θα ήταν ίδιο για τον Παναθηναϊκό αν δεν είχε μεσολαβήσει ο σοκαριστικός αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ (4-0) την περασμένη Πέμπτη. Οι Πράσινοι ήλπιζαν βάσιμα ότι μέσω του Κυπέλλου θα μπορούσαν να σώσουν μια φαινομενικά χαμένη χρονιά. Υπολόγιζαν όμως χωρίς τη διαιτησία του Κύζα, που τους στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις τις πιθανότητές τους για έναν τίτλο πρώτη φορά ύστερα από τρία χρόνια.

Η ατμόσφαιρα κατά την προχθεσινή αναμέτρηση με τη Λάρισα ήταν ιδιαίτερα βαριά στη Λεωφόρο. Πρώτη φορά έπειτα από αρκετούς μήνες ακούστηκαν συνθήματα εις βάρος της διοίκησης της ΠΑΕ, όχι όμως και για τον προπονητή Μαρίνο Ουζουνίδη και τους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι χειροκροτήθηκαν από τους περίπου 4.000 θεατές που βρήκαν το κουράγιο και πήγαν στο Απόστολος Νικολαΐδης. Το Τριφύλλι έφερε εις πέρας την αγγαρεία επικρατώντας 2-0 της ΑΕΛ χάρη στα γκολ του Λέτο (39′) και του Μπεργκ (49′), αλλά αντί να προετοιμάζεται για τον τελικό του ερχόμενου Σαββάτου προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του και να επικεντρωθεί στα πλέι οφ που θα ακολουθήσουν.

ΚΡΙΣΙΜΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ. Ο Ουζουνίδης επανέλαβε πως δεν θεωρεί το μίνι πρωτάθλημα «τόσο σημαντικό», αλλά πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε όμως να παρουσιαστούμε αδιάφοροι. Είμαστε μεγάλος σύλλογος και πρέπει να διεκδικούμε αυτό που μπορούμε». Είναι ξεκάθαρο πάντως πως στο μυαλό του 48χρονου κόουτς βρίσκεται ήδη ο σχεδιασμός για την ομάδα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, προκειμένου να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να παρουσιαστεί εξαρχής ανταγωνιστικός και με διάρκεια, κυρίως στις εγχώριες διοργανώσεις αλλά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εκκρεμεί το προσεχές διάστημα μια συνάντηση μεταξύ του προπονητή, του τεχνικού διευθυντή Νίκου Λυμπερόπουλου και του προέδρου της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζου, κατά την οποία θα καθοριστούν οι άξονες και κυρίως το μπάτζετ με το οποίο θα οικοδομηθεί η ομάδα της σεζόν 2017-18. Οι επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος έχουν σχηματίσει ξεκάθαρη άποψη για τους παίκτες που ταιριάζουν στο πρότζεκτ, αλλά και για εκείνους που θα πρέπει να αποχωρήσουν διότι είτε δεν αποδίδουν ανάλογα με τα χρήματα που λαμβάνουν είτε δεν βρίσκονται στο επίπεδο που επιθυμεί ο Ουζουνίδης.

ΠΟΙΟΙ ΜΕΝΟΥΝ. Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, βέβαιη θεωρείται η παραμονή των Οδ. Βλαχοδήμου, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Μολέντο, Κουτρουμπή, Ζέκα, Κουρμπέλη, Βιγιαφάνιες, Μπεργκ, Λουντ, Μολίνς και των πιτσιρικάδων που προέρχονται από τις ακαδημίες (Ευαγγέλου, Χατζηγιοβάννης, Στάικος, Πίσπας), ενώ προσπάθειες θα καταβληθούν για την ανανέωση του συμβολαίου του Λέτο και την επέκταση δανεισμού των Εμποκού και Κλωναρίδη.

Στην έξοδο Στιλ, Βλαχοδήμος

Αυτή τη στιγμή, στον αέρα βρίσκονται οι Ρινάλντι, Στιλ, Ρέις, Χουχούμης, Μπουμάλ, Π. Βλαχοδήμος, Τελάντερ, Μαρινάκης, Βέμερ. Στην έξοδο είναι και οι Κοτσόλης, Μέστο. Το καλοκαίρι προβλέπεται θερμό για τους Πράσινους…