Ο Εμμανουέλ Μακρόν, το φαβορί στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, ο δεύτερος γύρος των οποίων διεξάγεται την Κυριακή 7 Μαΐου δήλωσε στο BBC ότι η ΕΕ πρέπει να αναμορφωθεί, αλλιώς αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ενός «Frexit» (δηλαδή της εξόδου της Γαλλίας από την ΕΕ).

Ο Μακρόν, ο οποίος αντιμετωπίζει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών την Μαρίν Λεπέν, σημείωσε: «Είμαι φιλοευρωπαίος και σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας υπερασπίζομαι την ευρωπαϊκή ιδέα και τις ευρωπαϊκές πολιτικές, καθώς πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικές για τους γάλλους πολίτες και για τη θέση της χώρας μας στην παγκοσμιοποίηση».

«Την ίδια στιγμή πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, να ακούσουμε τον λαό μας και να ακούσουμε το γεγονός ότι (ο λαός) είναι σήμερα εξαιρετικά οργισμένος, ανυπόμονος και ότι η δυσλειτουργία της ΕΕ δεν μπορεί να διατηρηθεί πλέον» τονίζει ο Μακρόν.

«Επομένως θεωρώ ότι η εντολή που θα λάβω την επόμενη μέρα είναι η αναμόρφωση εις βάθος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρωπαϊκού μας σχεδίου» πρόσθεσε ο Μακρόν, λέγοντας ότι εάν επέτρεπε στην ΕΕ να συνεχίσει να λειτουργεί με τον τρόπο που το κάνει σήμερα, τότε αυτό θα αποτελούσε «προδοσία».

«Και δεν θέλω να το κάνω αυτό» πρόσθεσε ο Μακρόν. «Γιατί την επόμενη ημέρα, θα έρθουμε αντιμέτωποι με Frexit ή θα έχουμε το Εθνικό Μέτωπο ξανά».

Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τον Μακρόν πρώτο με διαφορά 20 μονάδων από την Μαρίν Λεπέν. Η Λεπέν αποφάσισε μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών να εγκαταλείψει προσωρινά την ηγεσία του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, θέλοντας να πείσει περισσότερους ψηφοφόρους να την στηρίξουν.

Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις τη φέρνουν δεύτερη με ποσοστό 40% έναντι 60% που συγκεντρώνει ο Εμμανουέλ Μακρόν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από