Με καταθέσεις μαρτύρων άρχισε επί της ουσίας η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens.

Με την έναρξη της διαδικασίας, οι 60 και πλέον κατηγορούμενοι, δια των συνηγόρων υπεράσπισης τους, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για παθητική και ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Σήμερα εξετάστηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ο πρόεδρος και διευθυνων σύμβουλος του ΟΤΕ την περίοδο 2004-2010, Παναγιώτης Βουρλούμης.

Όντας πρόεδρος του ΟΤΕ, στα τέλη του 2006, ο κ. Βουρλούμης κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι πληροφορήθηκε για τις αποκαλύψεις ότι η Siemens χρημάτιζε στελέχη του ΟΤΕ.

«Προέκυψε ότι ένας εκ των κατηγορουμένων είχε πει οτι χρηματίζονται πολλά στελέχη του ΟΤΕ. Νομίζω ο Σικατσεκ. Πήγαμε με δικηγόρο του ΟΤΕ στη Γερμανία και ζητήσαμε με εξώδικο να μας αποκαλύψει τα ονόματα η Siemen. Τέλη του 2006.

Οι Γερμανοί δεν μας απαντούσαν, καταλήξαμε οτι εκτός από την αποκάλυψη των ονομάτων, είχαμε πιθανότητες να κερδίσουμε δικαστικά στη Γερμανία καθώς εκεί ζημιά θεωρείται το ποσό που έχει δοθεί. Τώρα αρχίζουν να δικάζονται αυτά που είχαμε καταθέσει τότε στη Γερμανία από οτι έχω μάθει»