Κανένας από όσους διώκονται για άρνηση πληρωμής στα διόδια δεν πρόκειται να καταδικαστεί, προεξόφλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας την Τρίτη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με θέμα «Τα διόδια στο οδικό δίκτυο».

Παράλληλα, ο υπουργός δήλωσε ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθούν μετωπικά ή πλευρικά διόδια στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου.

Ο κ. Σπίρτζης πρότεινε σε όσους ανησυχούν, «να προσέξουν την ψήφο τους ώστε να μην αλλάξει η κυβέρνηση και αυτή η πολιτική», καθώς σε μια τέτοια περίπτωση, θα επαναληφθούν οι πολιτικές πρακτικές, οι οποίες δεσμεύουν σαν θηλιά τη σημερινή κυβέρνηση, των παλαιότερων κυβερνήσεων της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Δεν πρόκειται να εγκατασταθεί κανένας πλευρικός σταθμός διοδίων στον Αγιο Στέφανο και την Βαρυμπόμπη, γιατί θα εφαρμοστεί ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων εντός του 2018», είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Η συζήτηση εξελίχθηκε σε κλίμα έντασης, καθώς οι παριστάμενες συλλογικότητες από κατοίκους των περιοχών και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αντιδρούν έντονα στο ενδεχόμενο τοποθέτησης δύο νέων σταθμών διοδίων στα σημεία αυτά.