«Θα βρω τρόπο να σας ρίξω στην Γ’ Εθνική. Θα δείτε ποιος είναι ο Κομπότης». Λόγια του Γιάννη Κομπότη, ο οποίος στις 31 Μαρτίου 2013, έπειτα από παιχνίδι της ΑΕΚ στη Λιβαδειά, προειδοποιούσε τους παρευρισκόμενους παράγοντες της Ενωσης και δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας για όσα επρόκειτο να ακολουθήσουν. Κάτι περισσότερο από τέσσερα χρόνια μετά, ο Δικέφαλος απάντησε.

Με τη νίκη επί του Λεβαδειακού χθες στο ίδιο γήπεδο, η ΑΕΚ έκλεισε στους Βοιωτούς την πόρτα της παραμονής στη Σούπερ Λίγκα· την ίδια ώρα που ο ιδιοκτήτης της ομάδας της Λιβαδειάς προσπαθούσε με εντολοδόχους του στον αγωνιστικό χώρο να δημιουργήσει σαματά για ένα πέναλτι που δεν έγινε ποτέ και παράλληλα να καθυστερήσει τη διεξαγωγή του αγώνα. Εν τέλει, μετά το χτύπημα του Αραούχο στο 89′, ο Λεβαδειακός ουσιαστικά σφράγισε το εισιτήριο για τη Football League. Ηρθε και το δεύτερο στο 95′ με αυτογκόλ του Μουλόπουλου, πάλι έπειτα από ενέργεια του αργεντινού επιθετικού της Ενωσης, ο οποίος εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο μόλις στο 80′, και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος! Δέκα λεπτά ήταν αρκετά γι’ αυτόν τον σπάνιας κλάσης (με τα ελληνικά δεδομένα σκεπτόμενοι) επιθετικό να φέρει το ματς εκεί όπου η ΑΕΚ ήθελε. Σε μια νίκη που όλοι ήθελαν εντός της ομάδας ως απάντηση στον Γιάννη Κομπότη. Ακόμα και ως εκδίκηση για όσα υπονόησε τότε κι εν τέλει συνέβησαν.

Λεβαδειακό:Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης (91′ Σενκά), Ουόν, Μεντί, Νιασέ, Καραχάλιος (87′ Κουλιμπαλί), Καραμπουέ, Σουμπίνιο, Λάτσι (69′ Μαχαίρας), Τόνι Σίλβα.

ΑΕΚ:Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Βινίσιους, Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Αραβίδης (75′ Αραούχο), Μπακασέτας (60′ Χριστοδουλόπουλος), Βάργκας, Πέκχαρτ (66′ Αλμέιδα).