Πριν από τρία χρόνια ο Παναθηναϊκός έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου χάρη στον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ στον τελικό του 2014 με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Χθες το βράδυ ο σουηδός killer, μολονότι δεν σκόραρε εις βάρος του καλύτερου «πελάτη» του στα ελληνικά γήπεδα (έχει εννέα γκολ απέναντι στον Δικέφαλο σε 13 ματς), ήταν εκείνος που σερβίρισε έτοιμα γκολ στους συμπαίκτες του. Οι δυο ασίστ «πάρε βάλε» του Σκανδιναβού σε Μολέντο και Λέτο διαμόρφωσαν το 2-0 που φέρνει τους Πράσινους σε θέση ισχύος για την πρόκριση στον τελικό και τον ΠΑΟΚ σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση ενόψει της ρεβάνς της 27ης Απριλίου στην Τούμπα.

Ο Παναθηναϊκός, όπως συμβαίνει σε όλα τα ματς επί των ημερών του Ουζουνίδη τον τελευταίο ενάμιση μήνα, μπήκε στο γήπεδο με πρόθεση να πνίξει τον αντίπαλο. Και τα κατάφερε με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο έπειτα από ένα αναγνωριστικό δεκαπεντάλεπτο. Οι Πράσινοι έριξαν δύο προειδοποιητικές βολές στο 18′ και στο 20′ με τον Μπεργκ, ο οποίος στο 21′ έπειτα από σέντρα του Βιγιαφάνιες και ασταθή απομάκρυνση του Γλύκου έστρωσε με το κεφάλι στον Μολέντο που με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα αρχικά στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Δικεφάλου, ανοίγοντας το σκορ. Ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο για ένα δεκάλεπτο και προσπάθησε να αντιδράσει, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία με τον Ενρίκε στο 28′, αλλά ο Παναθηναϊκός έφερε και πάλι το παιχνίδι στα μέτρα του απειλώντας δις με τον Κλωναρίδη στο 37′ και τον Βιγιαφάνιες στο 43′. Το Τριφύλλι μπήκε με την ίδια ορμή και στο δεύτερο ημίχρονο βραχυκυκλώνοντας τον Δικέφαλο, που για ένα ακόμη ντέρμπι στην Αττική φέτος (έχει ηττηθεί δύο φορές από τον ΠΑΟ και από μία φορά από Ολυμπιακό και ΑΕΚ) δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις για να αντιδράσει. Ο Μπεργκ έφτασε και πάλι κοντά στην επίτευξη ενός γκολ στο 59′ και στο 66′, δίχως όμως να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο,τι δεν κατάφερε όμως ως εκτελεστής το πέτυχε ως πασέρ, αφού στο 83′ εκμεταλλευόμενος την κόντρα της μπάλας έπειτα από σουτ του Εμποκού, έδωσε μισό γκολ στον επερχόμενο Λέτο που απλώς την έσπρωξε στα δίχτυα.

Η διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου και των συνεργατών του σε γενικές γραμμές ήταν δίκαιη, έστω και αν δεν απέφυγαν τα λάθη. Από τον Παναθηναϊκό φωνάζουν για δύο πέναλτι και μια αποβολή σε χέρι του Σάχοβ στο 69′ και σε αγκωνιά του Κρέσπο στον Μπεργκ στο 89′, αντιστοίχως, και από τον ΠΑΟΚ διαμαρτύρονται για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Χουλτ στο 70′.

Παναθηναϊκός: Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Μολέντο, Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Ζέκα, Εμποκού, Βιγιαφάνιες (87′ Μολίνς), Κλωναρίδης (75′ Λέτο), Μπεργκ (90′ Ρέις).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Μαλεζάς, Κρέσπο, Κάνιας, Σάχοβ (88′ Τσίμιροτ), Ουάρντα, Κάμπος (73′ Κίτσιου), Ενρίκε (58′ Πέλκας), Κουλούρης.