Θρίαμβος για την ΑΕΚ στο Γ.Καραϊσκάκης, που με τη νίκη της επί του Ολυμπιακού (2-1) βρίσκεται με το ένα πόδι στον τελικό του κυπέλλου.

Με ηγέτη τον Αραούχο, έναν παίκτη που άλλαξε επίπεδο τους κιτρινόμαυρους από τον Δεκέμβριο που ήρθε, η ΑΕΚ πήρε ίσως πιο εύκολα – στο δεύτερο ημίχρονο – από ότι θα πίστευε και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της τη νίκη μισή πρόκριση.

Έτσι γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα 93α γενέθλιά της αφού 13 Απριλίου του 1924 είχε γίνει η πρώτη ιδρυτική συνέλευση της ομάδας.

Με τον Ισπανό τεχνικό της Ένωσης Μανόλο Χιμένεθ να παίρνει προσωπική ρεβάνς καθώς στο ίδιο γήπεδο στην προηγούμενη θητεία του στην ΑΕΚ, η ομάδα του είχε υποστεί τη συντριβή με 6-0 σε αγώνα κυπέλλου, από τον Ολυμπιακό όπου στον πάγκο του είχε και τότε τεχνικό τον Τάκη Λεμονή !

Οι πρωταθλητές ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι κυπελλούχοι ήταν αυτοί που τους αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν στο σκορ με το πλασέ του Αραούχο στο 6ο λεπτό. Σε μια στημένη φάση όπου πιάστηκε στον ύπνο όλη η άμυνα του Ολυμπιακού και μάλιστα λίγο έλειψε στο 11’ ο Μάνταλος να κάνει το 0-2 από έξοχη μεταβίβαση του Αραούχο.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε γρήγορα με το εξαιρετικό γκόλ του Φιγκέιρας (13’), αλλά δεν κατάφερε να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια για το ημίχρονο αφού δύο φορές τα δοκάρια (Ρέτσος 1’ και Μάριν 22’) και μια φορά ο Ανέστης με εξαιρετική απόκρουση του σε πλασέ του Ρομαό στο 42’ (στη συνέχεια ο Φορτούνης σούταρε ψηλά άουτ) κράτησαν το σκορ στο 1-1 και στο δεύτερο ημίχρονο ίσχυσε ο νόμος του ποδοσφαίρου με τον Πατίτο (64’) σε μια ακόμα στημένη φάση (από κόρνερ) να κάνει το 1-2 για την Ένωση που ουσιαστικά δεν απειλήθηκε καθόλου στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο.

Ο Μάριν, κορυφαίος παίκτης των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο (με τον Φιγκέιρας έκανε όλο το παιχνίδι από δεξιά) έμεινε στα…αποδυτήρια στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτος και η ομάδα του κόπηκε τα δύο.

Αντίθετα η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο με κορυφαίους τους Αραούχο και Σιμόες και κράτησε με άνεση το υπέρ της προβάδισμα.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού διαμαρτύρονται για το γκολ του Πατίτο ότι κοντρολάρισε τη μπάλα με το χέρι για να τη στρώσει και να σκοράρει σε μια πολύ δύσκολη φάση είναι αλήθεια και πως πριν το κόρνερ είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ. Επίσης για ένα πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο σε χέρι του Σιμόες.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Ρομαό, Ανδρούτσος (46′ Καμπιάσο), Σεμπά, Μάριν (79′ Μάρτινς), Φορτούνης, Καρντόσο (61′ Ανσαριφάρντ)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (81′ Αραβίδης), Χριστοδουλόπουλος (88′ Μπακασέτας), Πατίτο (74′ Γαλανόπουλος), Αραούχο