Συγγνώμη ζήτησε ο διευθύνων σύμβουλος της United Airlines απολογούμενος για το «πραγματικό τρομακτικό» περιστατικό που έγινε σε αεροσκάφος της εταιρείας, όταν ένας γιατρός σύρθηκε με τη βία έξω από το αεροπλάνο υπεράριθμης πτήσης.

Ο Όσκαρ Μουνόζ δήλωσε σε βίντεο που έγινε viral στο Twitter ότι παραμένει «ενοχλημένος» από το συμβάν. Τόνισε ότι η εταιρεία θα επανορθώσει και ότι δεν θα ξανασυμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο.

Η οικογένεια του επιβάτη, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Σικάγο, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για το κύμα υποστήριξης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στα βίντεο που αναρτήθηκαν στον λογαριασμό στο Twitter @Tyler_Bridges διακρίνονται τρία στελέχη ασφαλείας να μαζεύονται πάνω από τον επιβάτη που καθόταν στην θέση του, έναν ηλικιωμένο σχετικά άνδρα ασιατικής καταγωγής, προτού τον τραβήξουν από τα χέρια και τον σύρουν βίαια έξω από το αεροσκάφος.

Σε ένα ξεχωριστό tweet, ο Μπρίτζες, ο χρήστης που ανήρτησε τα βίντεο, έγραψε ότι ο άνδρας απομακρύνθηκε από το αεροπλάνο διότι επιπλέον πλήρωμα της United έπρεπε να ταξιδέψει στο Λούισβιλ.

Από την πλευρά της, η αεροπορική εταιρεία, σε ανακοίνωση που έδωσε σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης, επισήμανε ότι η πτήση ήταν υπεράριθμη.

«Αφού η ομάδα μας αναζήτησε εθελοντές, ένας επιβάτης αρνήθηκε να αποβιβαστεί οικιοθελώς» είπε ο εκπρόσωπος τύπου της United, Τσάρλι Χόμπαρτ. «Ζητάμε συγγνώμη για τις υπεράριθμες κρατήσεις» ανέφερε.